Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 20. 4. 2017.

| Politika

Prokupački radikali izbegli smene prelaskom u SNS

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
radikali presli u sns PK foto lj.m. 1
Prelaskom u SNS izbegli smene ili promenili ideologiju?; foto: Lj.M.

Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Prokuplju Vladimir Đorđević sa još, po njegovim rečima, 3 potpredsednika, 3 predsednika mesnih odbora i nekolicinom članova, potpisali su danas u prostorijama SNS-a pristupnice ovoj stranci.

2 djordjevic srs i potpredsednik PK sns foto lj.m. Đorđević (levo) SNS prepoznao kao odgovornu stranku; foto: Lj.M.Kao razlog prelaska iz SRS u SNS sada već bivši predsednik prokupačkih radikala Vladimir Đorđević navodi da je to lični stav dela rukovodstva i članova, te da su u naprednjacima prepoznali "odgovornu stranku koja se zalaže za poboljšanje uslova života, otvaranje novih radnih mesta i da žele da uzmu učešće i daju svoj doprinos boljitku".


SRS: Prešli u SNS jer su znali da će biti smenjeni

U centrali SRS-a kažu da se radi o običnim manipulatorima koji bi na današnjoj sednici Izvršnog odbora ionako bili smenjeni, te da su zato iskoristili nekoliko sati "lufta“ i prelsakom u SNS preduhitrili odluku centrale koja je ranije donešena, a danas je trebala da se potvrdi.

Vjerica Radeta, predsednik Izvršnog odbora SRS demantuje brojku od tridesetak članova sa rukovodstvom, koliko je danas rečeno da je prešlo kod naprednjaka, i tvrdi da se radi o mnogo manjem broju "odbeglih". 3 Vjerica Radeta foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti Radeta kaže da bi "odbegli" svakako danas bili smenjeni i isključeni iz stranke; foto: A.K.

Radi se o 4 člana koji su postavljeni pre samo nekoliko meseci, tačnije decembra 2016. godine. Na današnjoj sednici Izvršnog odbora oni bi svakako bili smenjeni i isključeni iz stranke. Znali su to i zato su nas preduhitrili. Radi se o neozbiljnim ljudima,koji su time što su javno prešli u SNS samo pomogli i ojačali Srpsku radikalnu stranku koja u rukovodstvu i članovima želi samo časne i poštene ljude i domaćine, a ne materijaliste kojima je lična korist najvažnija – rekla je Radeta.

Ona je prokomentarisala i nedavnu smenu i isključenje iz stranke sada već bivšeg narodnog poslanika i predsednika Okružnog odbora Topličkog okruga SRS Marka Milenkovića .

Radi se o običnom bedniku koji se prodao Srpskoj naprednoj stranci za pare i ličnu korist. On je smenjen i isključen iz stranke i ne želim da više trošim vreme na njemu – dodala je Radeta.

Radikali su nakon smene Milenkovića, na mestu v.d. predsednika Okružnog odbora postavili Zvezdana Ristića iz Kuršumlije. I on potvrđuje da je prokupački "preletači“ danas trebalo da budu isključeni iz stranke i da su zato prešli u SNS.

Pregledom dokumentacije koja je prethodila njihovom izboru, ustanovljeno je da nisu izabrani legalno i po Statutu stranke. Izlaskom ovakvih ljudi, SRS postaje samo jača i mi ćemo narednih dana izabrati novo rukovodstvo koje će raditi u interesu stranke i građana, a ne u svom ličnom interesu – rekao je Ristić.

Inače, prelazak dela prokupačkih radikala u SNS gotovo da nema nikavu težinu jer ta stranka na poslednjim izborima nije prešla cenzus i nema odbornike u lokalnom parlamentu, sem činjenice da su prokupački naprednjaci za nekoliko ljudi, bar na papiru, uvećali svoje članstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David

    19:26 // 20. 4. 2017.

    Odjednom su shvatili..bas me zanima cifra za koju su se "opametili" ako nije samo obecanje u pitanju

  • Jelena

    19:18 // 20. 4. 2017.

    Treba biti dosledan i ostati i kad je stranka u usponu i kada je u padu. Ovim su samo ucinili dobro SRS-u jer kad tad bi izdali. Dovedeni su i na nelegalan nacin izabrani, znaci u startu prevara!

  • Овца за шишање

    16:30 // 20. 4. 2017.

    СНС-мува

    Лако дао сам пристанак
    Привилегија тако се чува
    Изванредно је бити прирепак
    А још боље подгузна мува!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: