Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 29. 11. 2022.

| Politika

Prokupački socijalisti izabrali novog predsednika Gradskog odbora

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
sps prokuplje
Izabrani članovi i predsednik Gradskog odbora SPS u Prokuplju; Foto: D. Ž.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Prokuplju jednoglasnom odlukom izabrao je Gordanu Janković za predsednicu u narednom četvorogodišnjem mandatu. Prokupački socijalisti će na predstojećem kongresu SPS-a podržati Ivicu Dačića za predsednika stranke, dok će Vladimir Zagrađanin biti podržan za mesto predsednika Izvršnog odbora stranke.

Jankovićeva je jedan od 6 odbornika SPS-a u lokalnom parlamentu, dugogodišnji je član prokupačkih socijalista i do sada je obavljala nekoliko javnih i važnih funkcija u gradu, od gradske većnice do poverenice u Povereništvu za izbegla i raseljena lica.

Nedugo nakon koncesije Apoteke Prokuplje, sa mesta pravnika, gde je bila zaposlena, prelazi u prokupački Dom zdravlja, gde i danas radi. sps gordana janković Gordana Janković predsednik prokupačkih socijalista; Foto: D. Ž.

Od 49 članova Gradskog odbora Izbornoj skupštini su prisustvovala 42. Izabran je Gradski odbor koji ima 27 članova, a Jankovićeva je izabrana za predsednika. Po prvi put u SPS-u imamo bratstvo i jedinstvo i idemo na pobedu na sledećim lokalnim izborima - optimisti su u SPS-u.

Prokupački socijalisti su zvanično u opoziciji na lokalu i nema ih na javnim funkcijama u Prokuplju, ali je vidljiva prećutna saradnja te stranke i vladajuće Srpske napredne stranke, jer u lokalnom parlamentu ni jednu odluku većine nikada nisu kritikovali, uvek su uz naprednjake i jednoglasno podržavaju njihove ideje i planove.

Jankovićeva je ranije obavljala i funkciju Gradskog većnika u koaliciji SNS-SPS, kada je i dobila posao u Apoteci Prokuplje.

Inače, početkom februara ove godine raspušten je Opštinski odbor prokupačkog SPS-a i do sada je privremeni organ rukovodio strankom, a na poslednjim lokalnim izborima, koje je bojkotovala opozicija, osvojili su oko 10 odsto glasova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    11:58 // 30. 11. 2022.

    Oni su se uvek i iskljucivo borili za fotelje,takav je od vajkada sps u Prokuplju

  • Dragoljub J.

    10:32 // 30. 11. 2022.

    Jezive fotografije, kao iz najsumornijih dana prelaska iz simuliranog komunizma u eru socijalističke zone sumraka. Slika i prilika zaglavljenosti ovog društva u blato neznanja, bedu neobrazovanosti i slepu odanost kultu vođe. Sve na svetu teče samo vreme u Srbiji stoji. Protivno fizici, hemiji i zdravom razumu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: