Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 15. 5. 2012.

| Politika

Prokuplje: SNS podneo krivičnu prijavu

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
sns, pk

Protiv Vitomira Mihajlovića, predsednika Nacionalnog saveta Roma i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Živorada Saitovića, zaposlenog u Kancelariji za Rome opštine Prokuplje pravni tim prokupčakog SNS-a podneo je krivičnu prijavu.

Oni su optuženi da su zloupotrebili službeni položaj, primali i davali mito, a Saitoviću se na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe prava glasanja.

Kako objašnjava pravnik SNS-a u Prokuplju, koji je i podneo krivičnu prijavu Ivan Rakočević, "Vitomir Mihajlović i Živadin Saitović su tokom glasanja 6. maja u blizini biračkog mesta broj 3 kod Male Pijace koristeći spisak Roma koji žive u Prokuplju Ministasrtva za ljudska i manjinska prava, davali po 2.000 dinara Romima sa spiska, kako bi glasali".

- Uz to, Saitović je u više navrata ulazio na biračko mesto broj 3 i glasao umesto više lica, o čemu je obaveštena policija, koja je intervenisala. Kao dokaz za krivičnu prijavu imamo slike tokom davanja novca, spisak sa imenima onih koji su ga primili i izjave naših članova ovog biračkog mesta. Očekujemo da tužilac što pre ispita ceo slučaj - naglasio je Rakočević neposredno pre nego što je u Osnovnom sudu u Prokuplju predao krivičnu prijavu.

Međutim, Vitomir Mihajlović odbacuje optužbe.

- Nema govora o kupovini glasova u Prokuplju. Odgovorno tvrdim i kažem da nikada nijedan Rom nije primio novac za glasanje - rekao je Mihajlović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jelena jovanovic

    21:48 // 19. 5. 2012.

    Moram vam reci da je predsednik Nacionalnog Saveta Roma Vitomir Mihajlovic ,poslanik a ne kako pise Drzavni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava, u stranci je Dr.Rasima Ljajica i nikada se nije bavio kupovinom romskih glasova,jer je poznata ta stranka po postenju i nikada se nisu bavili kupovinom glasova jer je poznato da je 99 posto Roma u ovoj stranci .

  • Siki Sija

    08:09 // 18. 5. 2012.

    Bruka

  • Dejan Kocic

    17:45 // 16. 5. 2012.

    a sta je tu cudno, demokrate placale glas 2500 dinara u romskim naseljima u Aleksincu, to svi znaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: