Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 9. 4. 2012.

| Politika

Prokuplje: Sud prihvatio žalbu URS

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
urs

Upravni sud u Nišu poništio je rešenje Opštinske izborne komisije u Prokuplju o proglašenju izborne liste "Ujedinjenji regioni Toplice - Dragan Dinić", na koju su se žalili predstavnici liste Ujedinjeni regioni Srbije – dr Dragan Dinić.

Sud je zaključio da je sporna lista, koja je na glasačkom listiću trebalo da bude pod brojem 3, imala za cilj da kod birača izazove sumnju i zabunu, s obzirom da je prethodno pod brojem 2 već predata lista "Ujedinjeni regioni Srbije dr Dragan Dinić".

U URS kažu da su zadovoljni odlukom Suda.

- Ovim je potvrdjeno da smo bili u pravu kada smo tvrdili da Izborna komisija ne poštuje zakone, već radi po svojim pravilima, forsirajući pojedine političke stranke i grupacije - kažu u prokupačkom URS-u.

Poništavanje liste "Ujedinjeni regioni Toplice" povlači za sobom i promenu brojeva ostalih partija koje su svoje liste predale nakon "lažnog URS" i to za po jedan broj unapred.

Podsetimo, zbrka je nastala kada je pre 15tak dana, samo pola sata posle URS-a listu predala Grupa građana "Ujedinjeni regioni Toplice NOPO – Dragan Dinić". Na ime i ustavnost te grupe Izbornoj komisiji žalio lokalni URS, pa je komisija donela odluku da grupa građana ukloni nedostatke u nazivu.

Nakon toga, situacija je bila još nepovoljnija za URS, jer je grupa građana iz imena samo izbacila NOPO, što je skraćenica od "Nijedan od ponuđenih odgovora". URS se nakon toga opet žalio, ali je Izborna komisija konstatovala da žalba nije predata na vreme. Zbog toga se URS žalio i Upravnom sudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kole

    23:45 // 15. 4. 2012.

    Cega god se dohvati Grk Aca apsolutno cu biti na strani drugog kandidata.Dokle vise lopovi Grci da unistavaju Prokucane?

    • Marko Simeunović

      18:08 // 16. 4. 2012.

      Bravo Kole!
      Kakav bre Sasa GRK i njegovi mečići sitni lopovčići. Zliban, Branko Denić i Bata Andrić. To li su ljudi ?! Oni su bruka za prokuplje!

  • milo

    19:50 // 9. 4. 2012.

    URSovsi zar vi stvarno mislite da ce Dinkic,Dinic i URS voditi Srbiju,malo ste se zeznuli,daj Boze da predjete cenzus i za to da slavite,ali ako predjete.

    • Alex

      20:47 // 9. 4. 2012.

      Evo ja cu da ti kazem... inace nisam ni ursovac ni ds ni sns ni dss ni sps ni sva ta ostala banda. Slazem se da URS nece voditi Srbiju ali posle ovih izbora nece vise ni DS voditi Prokuplje.

  • MARKO

    19:13 // 9. 4. 2012.

    Ljudi, čitam pre neki dan ove komentare i ne mogu da verujem ! Stvarno je DS ISEKAO drvo u centru grada kako bi podigli binu za miting DS - a i Tadića? Oni ne maju ni srama ni obraza ako su to zaista uradili. A smeju se Diniću što sadi cveće i drveće u bolnici. Sad mi treba da plačemo što DS seče drvo koje je u centru grada 20 godina !!!Ko im daje za pravo da se ponašaju kao da je grad njihova imovina pa rade šta im padne na pamet !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: