Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 2. 4. 2013.

| Politika

Prokuplje: URS izlazi iz vlasti?

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
KONFERENCIJA-URS.JPG

Čelnici prokupačkog URS-a pred sutrašnji nastavak sednice Skupštine tokom konferencije za novinare naglasili su da ukoliko njihov koalicioni partner SNS i dalje ostane pri odluci da traži smenu svih funkcionera URS, ova stranka izlazi iz vlasti.

– Biće nam čast da budemo opozicija ove, u poslednjih sto godina, najgore vlasti u Prokuplju u kojoj učestvujemo. Naši članovi koji su sada direktori i funkcioneri su najbolji deo URS-a i iza njih stoje konkretni rezultati. Ukoliko ostatku koalicije, pre svega SNS i PZJ ne odgovaraju, mi ćemo rade volje postati opozicija - naglasio je predsednik Opštinskog odbora URS u Prokuplju dr Dragan Dinić.

On je dodao da su prošle srede odbornici PZJ u obrazloženjima za smenu direktora „Čistoće“ i „Turističko- sportskog centra“, kao i dva većnika iz URS naneli niz netačnosti.

– Direktoru „Čistoće“ zameraju što je „nenamenski trošio novac TSC“ sa kojim on nema veze. Izgleda da su štancovali isti tekst, a menjali imena, bez provere podataka kojima raspolažu, ako ih uopšte ima. Uz to, taj predlog je potpisima podržalo 18 odbornika u Skupštini. To je nečuveno. Bolje bi bilo da oni sumiraju svoje rezultate, pa, kao i mi, izveste javnost o tome, a ne da dižu prašinu i stvaraju zabunu nekim netačnim podacima - kaže Dinić.

Na konferenciji su direktori i većnici iz URS prezentovali rezultate svog rada. „Čistoća“ je, prema njihovim rečima, upala u dubiozu kada je tim javnim preduzećem rukovodio PZJ.

– Plate za preduzeće daje lokalna samouprava kao osnivač. Pitamo gde je nestalo sedam plata dok je PZJ rukovodio preduzećem, odnosno 20 miliona dinara koji su dati za njih. Da i ne govorimo o tome da je rođaka lidera PZJ primljena u stalni radni odnos, a da godinu dana od kako je „zaposlena“ ni jednom nije došla na posao, a redovno prima platu - pita se prokupački URS.

Zamerki je bilo i na rad Zorana Petrovića većnika ispred URS koji je zadužen za sport.

– Do mog dolaska davane su pare fiktivnim klubovima, a oni koji zaista postoje nisu se finansirali. Sve anomalije smo regulisali kategorizacijom koja je predviđena Zakonom o sportu, a obezbedili smo i besplatnog knjigovođu za sve klubove. Za školski sport smo četiri puta povećali sredstva- izvestio je prozvani Petrović.

Razgovori unutar vladajuće koalicije koju čine SNS, PZJ, URS i SPS intenzivno se vode. Očekuju se dogovori i tokom dana, a do sutrašnjeg skupštinskog zasedanja se neće znati hoće li doći do promene u vladajućoj strukturi u Prokuplju. 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan

    18:50 // 2. 4. 2013.

    Bila bi jos veca cast,Dinicu,da uopste niste ni ulazili u vlast.Zaposlili ste svoje ljude u javna opstinska preduzeca,pravili ste gubitke opstinskom budzetu i sad naravno mozete i u opoziciju.Sto se strucnosti vasih ljudi tice mozete biti spokojni jer pored Slavise Iguana vise nece da zaviri u Prokuplju,a time smo izgubili sansu da je moglo da se zaposli 1500 radnika.Jos jednoh srecan vam put.

    • xaxaxa

      17:44 // 3. 4. 2013.

      Svi znamo da prica sa iguanonom nije tacna,dobro urs je zaposljavao svoje clanove a koji to nisu radili reci mi,drugo videcemo kakav ce sad biti pokret za strug mecka i mecici jedva cekam...

  • marko

    14:57 // 2. 4. 2013.

    URS ovci,bitno da ste zaposljavali vase simpatizere iz stranke u opstinim ustanovama gde je URS u pripalo,a za ostalo manje vazno.Ionako ce izbori vrlo brzo.Da sad ne naglasavam gde je ko zaposlen.A,ako treba recicu i imenom i prezimenom.Da napomenem da nisam clan nijedne stranke.

    • petar

      01:18 // 3. 4. 2013.

      Slobodno kazi druze,mada se uglavnom sve zna,zato sto je Prokuplje malo mesto.Gospoda sa slika se ponasaju kao da je narod totalno lud i nepismen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: