Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:32, 1. 4. 2012.

| Politika

Prokuplje: URS se žalio Sudu

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
dragan-dinic
Dragan Dinić

Nezadovoljni odlukom Opštinske izborne komisije da prihvati listu "Ujedinjeni regioni Toplice - NOPO Dragan Dinić", predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije podneli su žalbu Upravnom sudu u Nišu.

Osim očigledne sličnosti u nazivu i istog imena nosioca obe liste, zbog čega u Dinkićevoj stranci smatraju da bi mogla glasače da dovede u zabludu, po njihovoj oceni dodatni problem je i što su ove dve liste jedna do druge na listuću. Tačnije, na 2. i 3. mestu.

Ali, problem sa kojim bi mogle da se suoče i ostale stranke iz Prokuplja je što bi u slučaju da Sud prihvati žalbu URS, svi dobili nove redne brojeve na glasačkim listićima.

- Zbog ovako neodgovornih radnji i podmetačina, trpe sve stranke na listi osim DS. Oni su prvi predali listu i za sada su jedini sigurni da su broj 1 na listiću. Svi ostali čekaju odluku Upravnog suda kako bi znali pod kojim će brojem na izbore. Problem za većinu stranaka je i što su sve tempirale broj na listiću identičan broju listića na parlamentarnim izborima - kaže Dragan Dinić, nosila liste prokupačkog URS.

Dinić pojašnjava da zbog neizvesnosti oko broja na listiću, stranke ne mogu da štampaju flajere i ostali propagandni materijal.

On kaže kaže da i dalje ne zna "kako se neko dosetio da započne ovako prljavu kampanju njega i njegove stranke".

- Koliko sam ja upoznat, na teritoriji opštine ima desetak Dragana Dinića, ali se niko od njih do sada nije bavio politikom, nito ko u gradu zna o kojim ljudima se radi. Smatram da su pojedini zloupotrebljeni samo zato što imaju ime i prezime kao ja – tvrdi Dinić.

Podsetimo, spor je nastao prošle nedelje kada je Opštinska izborna komisija u Prokuplju za samo pola sata primila dve izborne liste sa gotovo identičnim nazivom - "Ujedinjeni regioni Srbije – Dragan Dinić" i "Ujedinjeni regioni Toplice – NOPO Dragan Dinić".

Za sada javnost ne zna ko je Dragan Dinić iz NOPO, što je skraćeno od naziva stranke "Nijedan od ponuđenih odgovora". Ova stranka registrovana je oktobra 2010. godine kao stranka manjine, a iste godine je učestvovala na lokalnim izborima na Voždovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    23:28 // 8. 4. 2012.

    Hahaahah, "STOP PARTIJSKOM ZAPOSLJAVANJU",u bolnici vazi rezim : das glas dobijes resenje za stalno .

  • Pera Detlic

    10:32 // 5. 4. 2012.

    Motka bre!!!Kakvi doktori u politici, pa jel su za to skolovani. Narod umire od kijavice a oni bleje oko izbora i gresaka kojekakvih. Ko god hoce da glasa zna on za koga ce. Narode otvorite oci, lepo rasudite ibor je Vas, nemojte posle 30 dana da pljujete i psujete i Boga i ljude i uvek je neko drugi kriv. Sada imas sansu i izaberi jednom kako valja. Srecno.

  • vlajko

    18:15 // 3. 4. 2012.

    Ni ovaj Dinic nije cvecka, ali ja ne mogu zamislim da neko moze da glasa za Slepija i ekipu (osim one koje su zaposlili u opstinu da primaju platu i da nista ne rade).

    • cirko cirkovic

      10:38 // 14. 4. 2012.

      NAJVECI PROMASAJ DS JE OVAJ MUCAVAC SLEPI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: