Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 24. 4. 2012.

| Politika

Prokuplje: samo URS ima kandidata za predsednika opštine

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, centar
foto: prokuplje.org.rs

U Prokuplju do sada prijavljeno 11 izbornih lista, a sem URS-a niko nema predlog za predsednika opštine. Slično je i u ostalim opštinama Topličkog okruga.

Iako je na lokalnom listiću za izbore u Prokuplju za sada prijavljeno 11 izbornih lista, sem URS-a niko nema predlog za predsednika ove opštine.

Slično je i u ostalim opštinama Topličkog okruga Blacu, Kuršumliji i Žitorađi, gde je samo DS izašao sa kandidatima za predsednika opština.

Tako je URS-ov čovek koji se predlaže za prvog čoveka opštine Prokuplje dr Dragan Dinić.

U Blacu demokrate predlažu Miroljuba Markovića, u Kuršumliji Vesnu Jakovljević koja je i sada predsednik opštine Kuršumlija, a u Žitorađi Gorana Stojkovića, aktuelnog predsednika opštine. Ostale stranke nemaju svoje predloge.

- Šta na primer ako se ta osoba koju mi odredimo predomisli, a posle izbora dobijemo mesto predsednika opštine - jedan je od komentara koji smo dobili tokom proveravanja u opštinama i odborima lokalnih stranaka zašto nemaju svoje kandidate.

Drugi, češći odgovor koji smo čuli je tvrdnja da "imaju više sasvim proverenih i stručnih kandidata, pa za sada ne mogu da se odluče koji je najbolji među najboljima"! Treći tvrde da je politika stranke takva da će se tek nakon konačnih rezultata moći razmišljati o prvom čoveku.

Ipak, sve u svemu, ni jedna stranka svog nosioca izborne liste ne promoviše kao kandidata, već samo kao nekog ko je jedan od predstavnika stranke.

- To je sa jedne strane dobro za stranku, jer joj pojačava moć odlučivanja posle izbora, ali je i nepravedno prema glasačima koji se u jednom određenom broju upravo opredeljuju da svoj glas daju prvom čoveku sa liste. Nije u redu da su u zabludi - komentariše jedan od dobrih poznavalaca političkih prilika u Toplici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • micini

    13:57 // 25. 4. 2012.

    imaju demokrate dosta kandidata ali treba da se odluce za najboljeg po meni je to Emilija Nikolic najveci borac za demokratiju u Toplici.

  • Cika Mile

    01:09 // 25. 4. 2012.

    Ne moram da glasam ZA nikoga, ali moram da glasam PROTIV DS i otpadnika koje je zbrao oko sebe. ne pamtim ovakav lopovluk za moje 50 godine

    • beli listic

      09:31 // 25. 4. 2012.

      Cika Mile,tako smo kukali i za Milosevica,pa dosli gori od njega,da se ne ponovi ista greska i na ovim izborima.Ja cu sigurno da izadjem na izbore i precrtacu listic jer ko god da dodje navlast gledace samo za sebe i oko sebe,svi su isti.

  • Vlada

    16:40 // 24. 4. 2012.

    Pa koga DS u Prokuplju da stavi za kandidata? To je porazavajuce da stranka sa tolikim clanstvom i do skora ogromnom podrskom u Prokuplju nema ni jednu jaku licnost... osobu koja je sposobna, strucna, odgovorna, postena... nego sve neki mufjuzi i prevaranti za koje je Vlada Jovanovic Bog... pa kako kaze Vlada i Beograd oni tako rade. Upravo ce izgubiti izbore sbog te ekipe koju su okupili... Slepi i kompanija... Jadno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: