Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 12. 9. 2018.

| Politika

Promene na čelu svrljiške Skupštine

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Tatjana Lazarevic predsednik Skuptine Svrljig foto aleksandar kostic
Nakon Jelene Trifunović, koja je sada predsednica Opštine, Lazarevićeva je druga žena na čelu lokalne Skupštine; foto: A. Kostić

Nakon petomesečnog predsedavanja lokalnim parlamentom u Svrljigu, Igor Davidović podneo je ostavku zbog, kako je naveo, neslaganja sa predsednicom Opštine Jelenom Trifunović. Za novog predsednika Skupštine izabrana je Tatjana Lazarević, takođe iz redova vladajuće Ujedinjene seljačke stranke.

Iako ostavku nije želeo da lično komentariše, on je u pisanoj izjavi naveo da je razlog "eskalacija sukoba koncepcijske prirode" sa predsednicom Opštine Jelenom Trifunović, a o kakvom se zapravo sukobu radi, nisu želeli da komentarišu ni Davidović, ni Trifunovićeva.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i šef te odborničke grupe Milija Miletić je za novog predsednika predložio Tatjanu Lazarević, a njegov predlog podržala su tajnim glasanjem 22, od 25 prisutnih odbornika, dok 2 odbornika nisu prisustvovala današnjem zasedanju.


2 Tatjana Lazarevic i Igor Davidovic foto aleksandar kostic Lazarevićeva nasleđuje stranačkog kolegu Davidovića; foto: A. KostićDruga žena na čelu lokalne Skupštine

Nakon Jelene Trifunović, koja sada obavlja funkciju predsednice Opštine, Tatjana Lazarević je druga žena na čelu svrljiškog parlamenta.

Nova predsednica Skupštine član je USS od 2008. godine i predsednica je Foruma žena te stranke.

Rođena je 1970. u Svrljigu, gde je završila osnovnu školu, a srednju Ekonomsku i Fakultet za menadžment u javnim uslugama završila je u Nišu. Radnik je Centra za socijalni rad u Svrljigu i saradnik na projektima iz oblasti socijalne zaštite, dok se privatno bavi i poljoprivredom.


Sve Davidovićeve ostavke

Igor Davidović je u lokalnu politiku ušao kao član DSS i tu stranku napustio je marta 2012. godine, a iste godine, u junu, izabran je za predsednika Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke.

3 Igor Davidovic svrljig foto aleksandar kostic Davidović obelodanio sukob sa predsednicom, ali ne i prave razloge; foto: A. Kostić Bio je dugogodišnji direktor Javnog komunalno-stambenog preduzeća Svrljig, a na to mesto ostavku je podneo nakon izbora za lokalnog odbornika prošle godine.

U septembru 2017. je imenovan za pomoćnika predsednice Opštine, a i na to mesto ostavku podnosi nakon svega 4 meseca, početkom februara 2018. godine.

Krajem marta ove godine Davidović je izabran za predsednika lokalne Skupštine i na tom mestu ostao je svega 5 meseci, do današnje ostavke.

Inače, na njegov privatni automobil koji je bio parkiran ispred porodične kuće, aprila 2016. godine nepoznate osobe ispalile su 3 metka iz automobila u pokretu, a počinioci i motiv, bar zvanično, još su nepoznati.

Osim odborničkog mesta koje mu je pripalo sa liste Ujedinjene seljačke stranke, Davidović se inače bavi i privatnim porodičnim biznisom, otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Јаре

    13:07 // 13. 9. 2018.

    A sto nije advokat predsednik skupštine. On je bas koncepicijski bolji

  • maca

    00:20 // 13. 9. 2018.

    A gde je tu Guska ???

  • Tivat

    20:06 // 12. 9. 2018.

    Slike govore vise od reci!
    Ni belmuz ne pomaze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: