Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 14. 2. 2023.

| Politika

Promene u niškom SNS-u: Odlazi Bajagić, dolazi Šćekić, izbori u bazi

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
sns niš
Ko će voditi SNS Niš; Foto: JV

Od marta počeće izbori u mesnim odborima Srpske napredne stranke u Nišu i biraće se delegati za Skupštinu stranke. Prema još nezvaničnim informacijama, ceo proces nadgledaće novi “tutor” niških naprednjaka - poslanik iz Beograda Dalibor Šćekić, a dosadašnji Bojan Bajagić ide u šumadijske odbore. Novog predsednika Gradskog odbora u Nišu predložiće ipak predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

Poslanik iz Beograda Dalibor Šćekić, koga je cela opozicija označila da je seksistički vređao poslanicu DS Tatjanu Manojlović, simulirajući oralni seks “konkludentnim radnjama”, biće poslat marta u Niš da “nadgleda” niške naprednjake, potvrđuju izvori iz Srpske napredne stranke. Šćekić će taj povereni zadatak obavljati u tandemu sa poslanikom SNS Darkom Jovanovićem, takođe poslanikom sa prebivalištem u Beogradu.

Od marta kreću izbori po mesnim odborima, biraju se delegati za skupštinu stranke, dolaze Šćekić i Jovanović, sinoć je odlučeno na sastanku Izvršnog odbora kojem je "telefonski prisustvovao" i Aleksandar Vučić. Ovo je neka vrsta provere volje članova, svaki mesni odbor treba da izabere svoje delegate koji onda idu na skupštinu. Mi dugo nismo direktno birali delegate - kažu izvori iz SNS.

Dosadašnji koordinator zadužen za niške naprednjake Bojan Bajagić prebačen je u šumadijske odbore gde će nadgledati tamošnje izbore.

Iako se godinama i godinama pominju unutarstranački izbori u niškom SNS-u, ipak ni ovoga puta niški naprednjaci neće sami sebi odabrati lidera, već će ga predložiti predsednik stranke Aleksandar Vučić.

Njegov predlog treba da formalno usvoji i Gradski odbor SNS Niš.

Na pitanja o sadašnjim i budućim promenama i kalkulacijama u SNS-u juče nisu odgovorili Bojan Bajagić, Dragana Sotirovski, Boban Džunić i Zoran Perišić koji je samo opovrgao da se sastaje i niški gradski odbor.


Šta znamo o Šćekiću?

Inače, Šćekić je novembra 2022. došao u centar skupštinskog skandala jer ga je opozicija optužila da je seksistički vređao poslanicu DS Tatjanu Manojlović i da je pritom simulirao oralni seks. Scekic Novi "nadzirač" naprednjaka; foto: parlament.gov.rs

Ovo je nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz čl. 8 Zakona o javnom redu i miru kojim se vređa moral građana i dodaje da ovo nije prvi put da Šćekić na sve moguće načine vređa i omalovažava narodne poslanice - rekli su tada iz opozicije.

Ovo saopštenje potpisali su poslanici Narodne stranke, Demokratske stranke, Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnici, Srpske koalicija Nada, Dveri, Stranke slobode i pravde i Nove demokratske stranke Srbije. Tražili su da se poslaniku Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika, zbog "seksističkih aluzija".

Prema dostupnim podacima sa skupštinskog sajta, Šćekić je rođen 1979, diplomirani je ekonomista i član odbora za ekologiju, odbranu i unutrašnje poslove i privredu.

Darko Jovanović je poslanik naprednjaka, diplomirani politikolog, rođen 1977.

Šćekić i Jovanović bili su u tandemu koordinatori za Paraćinski okrug kada su vodili tamošnje naprednjake 2020. i pobedili dugogodišnjeg predsednika Opštine Sašu Paunovića.

U SNS-u Šćekić važi za čoveka bliskog Branku Maloviću, potpredsedniku Izvršnog odbora i uticajnom stranačkom operativcu.

Podsetimo, naprednjaci juga imaju još jednog nadzirača, "krovnog" za ceo jug, nekadašnjeg "neprijatelja broj 1" - Nebojšu Stefanovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    08:31 // 15. 2. 2023.

    SNS je najvece zlo za Srbiju!

  • Dragan Petrovic

    20:32 // 14. 2. 2023.

    Nastavlja se negativna selekcija u ovoj partiji,sto si gori u biografiji,to stranacki napredujes...da ih krstimo u srpska naopaka stranka...sto gore narodu,za njih bolje...a opozicija upala u zimski san,udobno u foteljama poslanickim,dobra (i jevtina)hrana u skupstinskom restoranu,uz porno filmove i reviju napucenih starleta...napreDNO...

  • M. S. (D. Vrezina)

    18:47 // 14. 2. 2023.

    Mi u OO Pantelej smo zbunjeni, jer smo glasali za iskljucenje Ministra N. Stefanovica, po sugestiji nasih poverenika i sekretara OO. Oni ce opet formirati svoje delegate i sacuvati pozicije iako su promenili 10 stranaka- kupiće ih ko Bajagu

    • Torpedo

      19:48 // 14. 2. 2023.

      A, ste sto Vi ??? Gospodari ljudskih zivota ?
      Inace, Sjasi Kurta, da uzjasi Murta !

    • Hipotalamus

      02:15 // 15. 2. 2023.

      Vidite sa Murijem Vrežinskim i Batom Durlanskim šta vam je činiti. Oni su veoma obrazovani samo što ne mogu baš da se sete kako im se zovu fakulteti.

    • Dragan Petrovic

      08:02 // 14. 3. 2023.

      BRAVO D.Vrezina,ukapirao si da ste svi sluge i robovi jednog coveka koji ima daljinski upravljac pa vas pomera kako hoce...dobri ste dok donosite profit...a sad novi pokret,vodja uneredio motku,pa bi da bega sa parama,red je da mu cuvate odstupnicu,a za nagradu ceka vas zivot u ispljuvku od Srbije koja ce kao SFRJ nestati verovatno u sukobima do BG pasaluka,mada ako udari zemljotres,ziv nisam...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: