Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 20. 3. 2018.

| Politika

Protest odbornika iz Lebana zbog oduzetih mandata

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
lebane
Protest počinje u 11 sati, foto: B. A.

Zbog toga što im je, kako kažu, na nezakonit način oduzet mandat odbornika u lokalnom parlamentu u Lebanu, grupa odbornika iz vladajuće Srpske napredne stranke protestovaće ispred zgrade Opštine 23. marta, sa početkom u 11 sati. Njih petoro je, inače, juče isključeno iz SNS-a.

Cilj protesta je, priča Velibor Pešić, sada već bivši član SNS-a, ukazivanje na samovolju i bahato ponašanje, ali i na loš rad lokalne samouprave. Nezakonito su im, objašnjava, oduzeti mandati, što je potvrdio i Upravni sud, jer je, kako kaže, presudu doneo u njihovu korist.

Nama nije cilj ići protivu vlasti, već protiv rada lokalne samouprave i ukazivanje na nepoštovanja odluke suda i zakona. Upravni sud doneo je presudu da smo mi i dalje odbornici - priča Pešić.

Inače, u saopštenju Povereništva Srpske napredne stranke u Lebanu se navodi da je na sednici Izvršnog odbora, koja je održana pre par dana, doneta odluka da se Novica Kocić, Velibor Pešić, Ljiljana Pečenković, Srđan Živković i Gojko Marjanović isključe iz njihovih redova, a kao razlog navodi se pokušaj smene aktuelnog rukovodstva u saradnji sa “opozicionim grupicama”.

Pešić ovo ocenjuje kao “totalni blef”, jer se, prema njegovom mišljenju ljudi tako ne isključuju iz stranke.

Osoba koja se isključuje iz stranke mora da dobije rešenje sa pečatom i potpisom Izvršnog odbora da i ta osoba po Statutu Srpske napredne stranke, odnosno po statutu bilo koje političke opcije imala mogućnost na žalbu - kaže Pešić.

Podsetimo, političke tenzije u Lebanu počele su krajem prošle godine, kada je na vanrednoj sednici Skupštine, koja se održala posle ponoći, ovim odbornicima oduzet mandat, jer su oni, zbog nezadovoljstva radom trenutne vlasti hteli da je smene. Inače, sve se ovo desilo samo par sati nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Lebanu i otvorio fabriku vunice Lebanteks turskog inestitora Ormo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    06:54 // 21. 3. 2018.

    Kako doslo, tako i otislo! Kad su izbori onda bude izabrani zahvaljujuci necijoj slavi ( izborna lista AV ), a kad treba da Vas smene onda ste vlasnik mandata, samostalni u radu, nezavisni u razmisljanju, glasate kako hocete... Pa gde to ima?! Izadjite onda na izbore kao pojedinac, grupa gradjana... pa onda pokazite sve to. Politika je surova, ali ponekad i vrlo pravedna - kao u ovom slucaju!

  • Anastasija Marković

    19:01 // 20. 3. 2018.

    Čim su ovo objavile JV, ima onda istine da su pomenuti odbornici dogovorili dil sa opozicijom oko smene lokalnog rukovodstva. Dobro se zna kako to ide.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: