Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:57, 31. 1. 2019.

| Politika

Protest u Kuršumliji: Oslobađanje od okupatora i domaćih izdajnika

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
protest kuršumlija
Kuršumličani ne odustaju; Foto: Lj. M.

Nekoliko stotina Kuršumličana večeras se okupilo u centru grada, a nakon toga i prošetalo glavnom ulicom, iskazujući šesti put od Nove godine svoje nezadovoljstvo režimom. Pridružio im se i novinar Milojko Pantić, koji je rekao "da je u Srbiji dogorelo i da se narod mora izvući iz diktature".

Pantić za Južne vesti kaže da su njegovi motivi da podrži narod u ovom kraju, oslobađanje Srbije od kako kaže "okupatora i domaćih izdajnika".

Građanima Kuršumlije je pojasnio da su okupatori oni koji drže vlast u zemlji, koji su po njemu zarobili državu, skratili Ustav, ugasili parlament, uništili sudstvo i vladaju kako hoće.

Oni su okupirali i zarobili našu državu, a domaći izdajnici su ljudi na lokalu koji vladaju i izvršavaju bez pogovora naređenja okupatora. Mi smo do sada dva puta propustili šansu, 1991. kad se raspadala Jugoslavija 9. marta i drugi put 2000. godine. Umesto da se promeni sistem, promenili smo ljude a sve je ostalo isto - rekao je Pantiić u Kuršumliji.

Kaže da je u Srbiji dogorelo, i da se narod mora izvući iz diktature i alibi ne moze biti ni sneg, ni mraz.

Pre nego što su prošetali ulicama Kursumlije, građanima se obratio i odbornik lokalnog parlamenta Slavko Savić, koji je potsetio da je još samo nekoliko dana ostalo do isteka roka koji su ranije poslali predsedniku Vučiću i odgovori na njihove zahteve.

U subotu ističe 15 dana, a niko od nadležnih nije kontaktirao građane kako bi rešio problem. Već početkom naredne nedelje, dogovorićemo radikalizaciju protesta i pozivamo sve građane širom Srbije da nas podrže. Mi više nemamo vremena za šetnju, ovo zlo mora prestati - rekao je Savić.

Pored Kuršumlije, za sutra u 17 časova protesti i okupljanje građana su zakazani u Žitorađi, dok je u subotu od 18 sati "otpor diktaturi i okupljanje građana" zakazano je u centru Prokuplja.

U petak od 18 sati će na trgove i Nišlije, Vranjanci i Leskovčani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tulare

    11:11 // 2. 2. 2019.

    botoviiiiiiiii

  • Voja

    18:25 // 1. 2. 2019.

    Da li neko primećuje da posle 14h nema negativnih ocena, završilo se radno vreme "Valtera" i sns botova.

  • mirjana

    14:16 // 1. 2. 2019.

    botovi bas citaju juzne vesti

    • Filip

      19:08 // 1. 2. 2019.

      Ne čitaju, ali komentarišu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: