Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 28. 6. 2023.

| Politika

Protest u Nišu: Od Gradske kuće do pružnog prelaza na Obilićevom vencu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Protest Srbija protiv nasilja
Okupljanje je ispred Gradske kuće, foto: Jelena Mišić

Polazna tačka četvrtog protesta "Srbija protiv nasilja" u Nišu, koji je u subotu, 1. jula, biće ispred Gradske kuće, mestu gde je na poslednja dva protesta bila krajnja lokacija, najavljuju organizatori. Plan je da se blokira pružni prelaz na Obilićevom vencu, u blizini Apelacionog suda, kaže narodni poslanik Narodne stranke iz Niša Đorđe Stanković.

U subotu, 1. jula od 18 sati biće održana nova protesna šetnja "Srbija protiv nasilja" čija će maršruta biti potpuno drugačija od prethodna tri protesta.

Okupljamo se kod Gradske kuće i idemo do rampe kod Obilićevog venca. Maršruta je od Gradske kuće, preko Trga Milojka Lešjanina, Vardarskom do Jovana Ristića i Trga Mije Stanimirovića. Napravićemo krug oko Trga Mije Stanimirovića, tu ćemo da blokiramo pružni prelaz - kaže Stanković.

Ukazivanje na višegodišnji problem sa prugom u centru Niša je motiv novog protesta.

Akcenat je na pružnom prelazu i prugu u centru Niša za koju se godinama obećava da će biti izmeštena. Ništa se ne dešava po tom pitanju. Pola grada često je u kolonama i to je stvar koja mora da se rešava - rekao je Stanković.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

Protesti i blokade će ove nedelje biti organizovani u 29 gradova širom Srbije, a pored Niša, na jugu će biti protesne šetnje u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Kuršumliji.


Zahtevi protesta:

  1. Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.
  2. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.
  3. Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olja

    19:04 // 29. 6. 2023.

    Postovani Darko, najbolje bi bilo da dodjete i licno se iz prve ruke obavestite o stanju pruge, nemogucnosti gradjana da do prodavnice, koja je 2 minuta udaljena od kuce, morate da idete 2 km do nje, i 2 km u povratku. Pruzna signalizacija ne radi kako treba, pa je vise puta voz maltene udarao u gradski autobus pun putnika, o pesacima i da ne govorim.Dodjite molim Vas i vidite. Pozdrav.

  • Jovica Aleksić

    11:53 // 29. 6. 2023.

    Pa ti si Stankoviću bio na vlasti 12 godina, i što ne uradi nešto za Niš.
    Ah da zaboravih, sad mi drug reče, radili ste radili, pozatvarati sve fabrike u Nišu i oterali radnike na ulicu

  • BOŠKO

    10:47 // 29. 6. 2023.

    Samo bez incidenata.Pazite da vam ne ubace njihove a ovi recimo slučajno razbiju nekom staklo.
    Treba mirno dostojsnstveno prošetati tamo gde oni žive.
    Samo prošetati i ništa više.
    Samo se slikaju ispred manastira a šta sve pokradoše.
    Gospod ne štiti takve.
    Ne možeš biti u 5 nadzorna odbora,primanja 400000din,stan 2kom,kola,apartman Grčka ,Kop,žena se švrčka u GO Pantelej odakle?
    Bog to ne š

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: