Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 21. 8. 2017.

| Politika

Protesti demokrata na jesen kreću iz Niša

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Razgovore sa građanima kre
Razgovore sa građanima kreću iz Niša; foto: Vanja Keser

Da bi građane upoznali sa "konkretnim rešenjima problema" u našoj zemlji, ali i da bi od naroda čuli koje su njihove muke, Demokratska stranka u septembru počinje sa protestima, kaže predsednik Gradskog odbora Miodrag Stanković. Razgovaraće prvo sa građanima Niša, dodaje, jer je iz tog grada 1996. godine počeo talas pobune protiv vlasti Slobodana Miloševića i SPS.

Nije im cilj, pojašnjava Stanković, da prave megalomanska okupljanja i dovode ljude iz drugih gradova na proteste, već da direktno razgovaraju sa građanima “jer će tako moći da ih pogledaju u oči”.

Stanković ističe da demokrate nikada nisu odustale, niti će odustati od normalne Srbije i da zato žele nešto da promene kroz razgovor sa ljudima.

Ova količina laži koja nas okružuje u cilju sakrivanja očiglednih malverzacija se mora pobediti, na samo jedan način - istinom. Već deset meseci ovo rukovodstvo je konstantno na terenu, ali sada ćemo usmeriti više vremena na razgovor sa ljudima - navodi Stanković.

Razgovore sa građanima kreću na jesen iz Niša, a odabrali su da tu započnu proteste, kaže Stanković, jer je Niš pokrenuo “talas pobune koji je naneo ozbiljan poraz Miloševićevoj diktaturi” i to je bio uvod u pad njegovog režima.

Slobodarska tradicija Niša ne dozvoljava nam da započnemo ove jako bitne razgovore bilo gde drugde. Šansa za razvoj ovog lepog grada jeste upravo u svrgavanju ove klike koja ne ume čak ni da zadrži investicije koje su došle za vreme demokrata - pojašnjava Stanković.

Demokrate žele da budu "alarm koji budi uspavanu Srbiju rada, mira, pravde i boljeg života", navodi predsednik Gradskog odbora. Kaže i da će njihova rešenja i politika osposobiti Srbiju da odgovori na savremene izazove sveta i da "omogući život dostojan čoveka".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • anchy

    22:25 // 20. 9. 2017.

    Koliko vidim iz pethodnih komentara, niko nije za AV, ali su svi protiv DS. Mozda bi trebali staviti prst na celo i dobro se zamisliti. Pokusajte da uporedite situaciju u institucijama, u dzepovima, na racunima, na ulici... makar i generalizovali. Budite realni bar prema sebi, zivelo se bolje za vreme DS-a ili se bolje zivi sada?! Poremecen sistem vrednosti, nazalost!!!

  • пензионер МАРК

    21:42 // 21. 8. 2017.

    Кад бих имао моћ због вас би учинио да ни жута боја више не постоји!

    • Boki

      21:25 // 27. 8. 2017.

      Sad ti je i zuta boja kriva?

  • Milica Ilic

    21:41 // 21. 8. 2017.

    Naravno, uvek uz demokrate! Jedina stranka koja ima snage da pokrene promene na bolje. Setite se kako je bilo nekad. Nis je bio veliko gradiliste, danas oronuo... Samo napred!

    • P

      01:01 // 22. 8. 2017.

      Bas zato sto se secam kako je bilo nekad i kakvo je ,, gradiliste ,, bio Nis i zato sto sam vam poklonio vec jedanput poverenje vi vise NIKAD pa makar Vucic i Bulatovic vladali jos sto godina!

    • Mika

      08:13 // 22. 8. 2017.

      Ako tako gledate onda budite uz SPO. Sve sto je napravljeno u ovom gradu napravio je Bane Jovanovic!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: