Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 30. 3. 2019.

| Politika

Protesti na jugu: "U malim sredinama teže je biti slobodan"

Autor:M. Z, B. A, Lj. F, Lj. M.Izvor:Južne vesti
protest prokuplje
Ni Prokupčani ne odustaju; Foto: Lj. M.

Nezadovoljni građani protestovali su i ove subote u Lebanu, Vlasotincu, Prokuplju Pirotu i Babušnici. Predsednik Levice Srbije i lider Saveza za Srbiju Borko Stefanović podržao je Lebančane i naveo da je u malim sredinama mnogo teže biti slobodan.

Uporni građani nastavili su sa okupljanjima pod zastavom “1 od 5 miliona”na jugu Srbije i sa zahtevima aktuelnoj vlasti. Na protestu u Lebanu govorio je lider Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović koji je istakao da je u manjim sredinama problemi veći, zbog čega je došao da ih podrži. lebane protest Stefanović hrabrio Lebančane; Foto: I.A.

U Lebanu je mnogo teže reći istinu, biti slobodan i boriti se za promenu sistema. Kada vas vidim ovde u ovom broju, ja znam da na svaku vašu glavu dođe 10 ili 100 drugih koji zbog straha, ucene, pritiska, krišom gledaju ono što mi danas govorimo i oni su dokaz da će promene i bolji život i prosperitet u Srbiji doći našom zajedničkom snagom - rekao je Stefanović.

Podsetio je i na odbornike lokalne Skupštine kojima su pre više od godinu dana oduzeti mandati i dodao da se “ovakav sistem mora promeniti”.


Prvi čovek Vlasotinca oglušio se o poziv sugrađana

Iako su na večerašnje proteste Vlasotinčani pozvali predsednika Opštine da im se pridruži i popriča sa njima, prozvani Zoran Todorović nije došao. Takvu reakciju, odnosno nepojavljivanje su, kažu demonstranti, i očekivali. protest vlasotince Predsednik nije došao; Foto: A. C.

Todorovićevo nepojavljivanje samo govori u prilog tome da je stanovništvo Vlasotinca, ali i društvo u celini, duboko podeljeno i polarizovano i da tu podelu upravo produbljuju predstavnici vlasti svojim nečinjenjem, odnosno ignorisanjem dijaloga sa građanima čiji su predstavnici - kažu organizatori.

protest vlasotince Najuporniji nastavili; Foto: A. C.I u Vlasotincu i u Lebanu nove proteste zakazali su i za sledeću subotu, a najavili su i podršku velikom beogradskom protestu 13. aprila.


Bez protestnih šetnji u Pirotskom okrugu

Najuporniji Piroćanci i večeras su se okupili na trgu ispred Doma kulture kako bi pokazali da se ne slažu za politikom koju vodu vladajući režim.

Po prvi put od kada su krajem decembra prošle godine izašli na ulicu, građani Pirota nisu prošetali centralnom pešačkom zonom, već su nakon razgovora zakazali novi susret za narednu subotu.

Na platou ispred svoga Doma kulture okupili su se i građani Babušnice. Bez govornika i ozvučenja, za razliku od ranijih okupljanja, građani su razgovarali međusobno, a za 6. april su najavili ponovno okupljanje.


Prokupčani će protestovati i protiv podele novca u sportu

Građani Prokuplja su okupljeni na Trgu topličkih junaka još jednom uputili zahtev Aleksandru Vučiću i lokalnim čelnicima da podnesu ostavke, ili će ih u suprotnom, kažu, narod naterati da to urade.

Jedan od učesnika protesta i predsednik FK Akademija 10 Vanja Stojanović pozvao je sve građane da se u četvrtak od 15 sati okupe na platou ispred Gradske kuće, kako bi podržali pojedine sportske klubove koji su nezadovoljni raspodelom novca iz gradskog budžeta.
Oni su nas i u sportu podelili. Podelili su klubove na njihove, gde su predsednici iz SNS i ove druge koji to nisu. Naše pare dele podobnima, a nas pokušavaju da ugase. Zato vas molim i pozivam da nas podržite - rekao je Stojanović.
Prokupčani su takođe najavili da će 13. aprila krenuti na protest u Beograd.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica

    08:35 // 1. 4. 2019.

    Da, ali u malim sredinama se svi dobro znaju, isto tako odlicno poznaju i predstavnike opozicije, pa ih niko i ne shvata ozboljno...

  • Stevica Popović

    22:55 // 31. 3. 2019.

    Дајте нам Банану! Не може без њега. Najbolji političar.

  • Nina

    15:31 // 31. 3. 2019.

    Smesni su .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: