Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 25. 3. 2024.

| Politika

“Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om” - Kerković predlaže svima iz niške opozicije

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Tamara Milenković Kerković
Potpisivanjem protokola smatraju da građani ne mogu biti prevareni; foto: Dveri Niš

Najavom da će na izborima u Nišu učestvovati i rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić, Tamara Milenković Kerković iz Dveri kaže da je politička scena skoro kompletirana, te da je idealan trenutak da potpišu “Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora”. Navodi da bez tog protokola postoji rizik da građani budu prevareni.

Ukoliko politički akteri nisu spremni da se obavežu na ne-saradnju sa vlašću, smatra da će rizik da građani budu prevareni biti ogroman, a izbori namešteni u korist vlasti.

Pred opozicionim strankama u Nišu je istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video. Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan grad u Srbiji - rekla je Tamara Milenković Kerković.

Ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, kaže Milenković Kerković, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije koje su već najavile svoje učešće na izborima da se već sada obabežu da nakon izbora, kako grupno, tako ni pojedinačno neće sarađivati sa nosiocima 12-godišnje niške lokalne vlasti.

Podsetimo, predlog da se opozicione stranke koje do sada nisu sarađivale sa Srpskom naprednom strankom i oni koji nisu potpisivali podršku Aleksandru Vučiću zajedno nastupe na lokalnim izborima u Nišu ove godine dali su Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije i Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde.

Iako su Dveri na izborima u decembru nastupili sa Zavetnicima, Milenković Kerković takođe je pozvala nišku opoziciju na ujedinjenje sa “Srbijom protiv nasilja” i drugima koji neće sarađivati sa SNS-om, kao i na postizborno jedinstvo.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Protokol o neseradnji sa SNS-om i SPS-om (preuzmi) - 57.69 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa

    06:59 // 27. 3. 2024.

    Pre tri meseca niste hteli da potpisete da nema saradnje sa SNS-om. Bas
    licemerno !!!

  • ђура

    17:28 // 26. 3. 2024.

    Ово је последња шанса професорке да са општинским одборим своје партије пређе у СНС ако жели да се бави политиком ! Све друго је губљење времена !

  • mile

    22:33 // 25. 3. 2024.

    Pozovite sve preko novina. Tako se to radi. Pokupite poene, jeftine politicke. Da je vama stalo dogovorili bi se i bez novina. Nego se samo pravite a svi ste politicke kukavice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: