Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 28. 2. 2020.

| Politika

Prvi predsednički kandidat za izbore 2022. - Nišlija, kontroverzni biznismen iz Argentine

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
dragoslav drago ilić
Šareno i predsednički; Foto: prtscr Instagram

Dok vlast i opozicija kreću u kampanju za izlazak ili bojkot prolećnih parlamentarnih izbora, srpski biznismen iz Latinske Amerike Dragoslav Ilić, Nišlija poreklom, dve godine pre održavanja najavljuje kandidaturu za predsedničke. Dok Ilić iz Argentine za Južne vesti kao prvi korak u kampanji najavljuje fondaciju za pomoć siromašnima, novinari iz te zemlje podsećaju da je zbog šverca droge bio pred pravosudnim organima.

Prvi koji je najavio da bi želeo da od aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića nasledi kancelariju na Andrićevom vencu jeste Nišlija Dragoslav Ilić, stanovnik Argentine koji kaže da je van Srbije 34 godine.

Podrške je na sve strane i za to sam vam neizmerno zahvalan. Što ljudi iz Srbije, što naši Srbi iz mnogih drugih zemalja. Da ne bi dolazilo ni do kakve zabune i kao što sam već ranije pričao, moj cilj nije kritika vlasti niti oduzimanje poena opoziciji već rešavanja naših problema kojih je nažalost mnogo - tako svoju kandidaturu opisuje Ilić za Južne vesti.

Kaže da će mu prvi korak biti osnivanje fondacije koja će nekima omogućiti elementarne uslove za život.

Hajde da probamo da svima kojima je potrebno obezbedimo elementarne uslove za bolju budućnost. Želim da nama u zemlji bude bolje, a i ja bih na taj način mogao da vam se u potpunosti dokažem - naveo je Ilić.


Raskoš, navodne veze sa švercom kokaina i velika svadba

Ilić je u maniru modernih političara objavom na Instagramu najavio kandidaturu januara ove godine. Njegov profil na ovoj društvenoj mreži pun je raznih fotografija raskoši, egzotičnih destinacija i šarenih košulja, a Gugl vesti o njemu koje ga dovode u vezu sa švercom narkotika.

Prema tim "otiscima" na Guglu, Ilić je 2004. uhapšen u akciji “Beli vinogradi” kada je argentinska policija zaplenila 171 vinsku bocu napunjenu kokainom. “Beli prah” bio je namenjen evropskom tržištu.

Dve godine kasnije Ilić je rešio da se ženi, bio je u kućnom pritvoru, ali je izdejstvovao dozvolu za skromno venčanje. Međutim, nije odoleo, napravio je raskošnu svadbu sa 400 gostiju i iznervirao sudiju. dragoslav drago ilić Šarene košulje kao zaštitni znak; Foto: prtscr

Upravo o tome su pisali i jedni od najčitanijih svetskih medija na španskom jeziku - Infobae i Clarin, a i najstariji La Nacion. Ilić i njegova svadba bili su u centru pažnje, priča argentinski novinar Nikolas Lučo.

To je bio veliki skandal. Svi mediji prenose isto - da je sudija naredio puštanje Ilića, a on uživao u luksuzu. Venčao se u ekskluzivnom Four Seasons hotelu i živeo u veoma luksuznim apartmanima u Puerto Maderi, u prestonici Argentine - objašnjava Lučo.

Pitanja na koja Ilić nije odgovorio Južnim vestima jeste da li će mu povezivanja sa švercom droge pomoći ili odmoći u političkoj karijeri.

Blic je pisao da je Ilić hapšen i 2018. u Brazilu, ali je Ilić to demantovao. Izvori Južnih vesti iz Argentine o tom događaju nemaju saznanja niti potvrdu od pravosudnih organa ove južnoameričke države.

Inače, Niš nikada nije dao predsednika Srbiji, a predsednički kandidat bio je Jugoslav Dobričanin iz Reformističke stranke. Iz sveta bogatih, najuspešnije rezultate na predsedničkim izborima imao je Bogoljub Karić 2004. godine, kada je bio treći, iza Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • to je to

    17:23 // 4. 3. 2020.

    sta li ste ljubomorni na druge i sto ste nesposobni,ocistite vase dvoriste od smeca pa dodjite kod mene jel drugo ne znate...ej samo gledajte i pisite

  • Trza

    21:34 // 1. 3. 2020.

    Od ovog je bolji samo Šećerovski !

  • caro quintero

    08:36 // 29. 2. 2020.

    Tera čovek sprdnju sa Srbijom, od razvlacenja harmonike do kafenisanja sa Ronaldovom mamom.
    Stajljing mu je bas pravi predsednicki, ali za predsednika granda produkcije.
    A i kako nece, kada ga srpski poltroni prate po instagramu, mole ga po lokalima u nisu za autogram, misle da ce napraviti kombinaciju sa nasim buducim predsednikom.
    Rodjaci, samo nam je jos on nedostajao i njegovo sprdanje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: