Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 23. 2. 2019.

| Politika

Prvi protest u Lebanu: Dosta nam je laži ove vlasti

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
protest lebane
Lebančai se pridružili protestima "1 od 5 miliona", foto: B. A.

Nezadovoljstvo stanjem u državi i na lokalu večeras su na protestu iskazali i stanovnici Lebana. Ovo je prvi protest “1 od 5 miliona” u, kako kažu, malom mestu na jugu Srbije, ali ne i poslednji, jer najavljuju da će na ulice izlaziti sve dok se nešto ne promeni.

Ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Opštine Lebane Ivana Bogdanovića, predsednika Skupštine Srđana Jovića, lokalnih funkcionera, kao i transparentnost rada lokalne samouprave, zahtevi su nezadovoljnih građana. protest lebane Žele promenu sistema, foto: B. A.

Ne želimo više da nas lažu, da nam obećavaju bolje dane koji nikako da dođu. Zbog toga preuzimamo inicijativu! Želimo da ovaj nakaradni sistem konačno promenimo - kažu demonstranti.

Okupljenima se obratila Nađa Stošić iz Pokreta mladih “Za Niš bez straha” koja je, kako kaže, došla da podrži “hrabre građane Lebana”. protest lebane Sledeći protest zakazali za 2. mart, foto: B. A.

Dugo smo ćutali, dugo smo bili terorisani i napokon smo se oslobodili i protestujemo širom Srbije sa jedinstvenom porukom - gotovo je Aleksandre Vučiću! Dosta nam je i tebe i tvoje braće, kumova i drugara. Dosta nam je poniženja i ucena - kaže Stošićeva.

Nakon okupljanja ispred Doma kulture, stotinak Lebančana prošetalo je ulicama grada. Pozvali su sve sugrađane da im se pridruže na sledećim protestima koje su najavili za subotu, 2. mart u 18 sati.


Vlasotinčani na četvrtom protestu ponovili zahteve

Ni vetar, ni hladno vreme nisu zaustavili Vlasotinčane da i ove subote izađu na protest. S obzirom na to da njihove zahteve niko nije ispunio, ponovili su ih na četvrtom protestu koji se održao u ovom gradu. protets vlasotince Vlasotinčani četvrti put protestovali, foto: Aleksandar Cvetković

Ostavka predsednika Opštine Zorana Todorovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, donošenje Lokalnog antikorupcijskog plana i formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma, prestanak partijskog zapošljavanja, hitno rešavanje problema divljih deponija na Konopničkom putu i depolitizacija Fudbalskog kluba Vlasina zahtevi su demonstranata u Vlasotincu.

Glavna poruka koju šaljemo našim sugrađanima je - čekamo vas da se probudite - kažu organizatori.

Sledeći protest najavili su za subotu, 2. mart u 18 sati ispred opštinske zgrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VVucetic

    15:28 // 25. 2. 2019.

    Iiiijuuu,zat predsednika da neko ne voli??Meni je zlo od njega i onoga sto radi ovom narodu!

  • TRUBAC

    10:14 // 25. 2. 2019.

    Trebao bi I Kempes da izadje da se prošeta.

  • Pera

    22:57 // 24. 2. 2019.

    Zamislite zahtev protesta u Vlasotincu, da predsednik države podnese ostavku. Razlog je što im se ne sviđa. Mogu da razumem da je u pitanju predsednik mesne zajednice, eventualno odbornik, pa čak i predsednik opštine... Ali predsednim države!

    • nislija

      08:31 // 25. 2. 2019.

      Pero,zar ovo nisu glasaci? Kad daju Vucicu glas,onda su vredni,a kad idu na protest - po tebi su niko i nista.Stidi se.Bravo VLASOTINCANI !

    • nislija

      08:37 // 25. 2. 2019.

      Bravo za Lebane!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: