Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 20. 2. 2020.

| Politika

Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
opstina leskovac
Incident na ulazu u gradksu Skupštinu, foto: B. A.

U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

Pre održavanja konferencije za medije odbornika opozicije koji bojkotuju rad Skupštine, posvađali su se Stojanović i Vučković. Prema Stojanovićevim rečima, on je započeo priču oko spora koji je Grad izgubio, a zbog odluke komisije čiji je član bio Vučković.

Pre otprilike godinu i nešto dana sam dobio rešenje prema kome sam dužan da skinem zeleni krst sa moje apoteke “Benefarm” kod "Kraša“ i da skinem naslov zato što moram da platim neku famoznu taksu. Posle vođenja postupka, a u postupku je između ostalih učestvovao i Božidar Vučković kao član drugostepene komisije koja odlučuje po žalbi, preko Vrhovnog suda sam dobio presudu da na osnovu zakona koji postoji niko ne može da skine zeleni krst apoteci, niko ne može da skine naslov i da je to jedna obaveza koje apoteke moraju da imaju - kaže Stojanović.

Upravo ovaj slučaj bio je predmet rasprave, a Stojanović kaže da je samo želeo da kaže Vučkoviću da treba odgovorno da rade svoj posao, a šta mu je ovaj, prema njegovim rečima, opsovao majku.

Iako mu se Vučković u jednom trenutku izvinio zbog psovki, Stojanović kaže da će epilog ovog incidenta tražiti na sudu i da će tražiti materijalnu nadoknadu koju će uplatiti na račun NURDOR-a za lečenje dece obolele od raka.

Da nije jedini krivac za incident, kaže Božidar Vučković. On priznaje da je u afektu opsovao, ali da je tako reagovao jer ga je Stojanović vređao i nazivao pogrdnim imenima.

On se meni unosio u lice, toliko da je njegovim dodirnuo moje, nazivao pogrdnim imenima - neznalicom i nesposobnjakovićem i zašto bih ja to, na taj način slušao. Ja jesam odregaovao kako ne treba, ali nisam mogao da ostanem nem na uvrede koje mi je uputio. Nikome nisam spreman da prećutim za nešto za šta me optužuju, a kroz život sam prošao deset puta gore - rekao je Vučković.

Dodaje i da je sa Stojanovićem bio voljan da argumentovano diskutuje o problemu i odluci o kojoj je pričao, ali ne i na način na koji se Stojanović poneo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: