Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 11. 10. 2018.

| Politika

"Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
skupština
Da li se među koalicionim partnerima nešto dešava?; Foto: JV

Na sednicama niške Skupštine uobičajene su prozivke opozicionih i vladajućih odbornika, ali su na poslednjoj sednici, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima.

Braneći predloge za direktore niških javnih preduzeća na jučerašnjoj burnoj sednici Skupštine grada, gradonačelnik Niša Darko Bulatović zamerio je odbornicima Socijalističke partije Srbije što ne obrazlažu i ne staju iza kandidata koje su oni predlagali.

Ja vas pozivam, drage moje kolege iz SPS, da izađete i da ove vaše predloge odbranite. Ja to podržavam, ali to nisu moji predlozi i da ovim ljudima koji imaju eventualne primdbe na to, date odgovor. Da ovaj narod sutra zna, da ja podržavam, jer sam i ja deo koalicionog sporazuma i vaše volje i podrške - rekao je Bulatović.

boban dzunic I Džunić prekorevao odbornike SPS; foto: Vanja KeserU ovakvim prekoravanjima mu se pridružio i odbornik SNS sa optužnicom zbog korupcije na leđima, Boban Džunić.

Ja sam očekivao da će odbornici iz koalicione stranke SPS da izađu i za govonicom kažu koju reč ne u odbrani, već u obrazloženju i svojih kandidata - rekao je Džunić.

Inače, vladajuću verćinu u niškom parlamentu čini koalicija SNS-SPS-SRS. Na izbornim listama pobrojanih stranaka bili su i članovi Pokreta socijalista, Jedinstvene Srbije, Samostalnog DSS, SDPS i Ujedinjene seljačke stranke kao predizborni koalicioni partneri, pa su samim tim i oni deo vlasti.


Iz Pokreta socijalista ljuti na koalicione kolege

Zbog toga što nisu stali iza predloga Odborničke grupe PS-USS da za člana Upravnog odbora Narodne biblioteke "Stevan Sremac" u Nišu bude izabran auto-lakirer, kao i da član Upravnog odbora Narodnog muzeja bude sanitarni inženjer, već su kako kaže šef ove grupe Dobrivoje Ljujić, "pravili dramu i organizovali medijsku harangu", on je osuo salvu teških reči po koalicionim partnerima.

Između ostalog, Ljujić je rekao i da je "sa knedlom u grlu" podržavao sve kandidate vladajuće većine, makar to bili Paja Patak, Šilja i Miki Maus.

Ako jedna levičarska partija predloži radnika lakirera za upravni odbor kulturne institucije i ustanove... O, bože dragi, kakvo zlo. Kakva nekultura i kakvo čudo. Svima koji su učestvovali u ovoj harangi pravljenja dobrog fazona i dobrog štima, ja se stvarno od srca zahvaljujem, a posebno nekim našim koalicionim partnerima, čije smo predloge, makar to bili Paja i Šilja i Miki Maus podržali uz veliku knedlu i ćutanje, a ovi prionalaze zamerke - rekao je Ljujić.

Oni koji su pokušali da od ovoga naprave dramu, kaže Ljujić, vrlo brzo će "videti da su strašno pogrešili".

Podsetimo, nakon pisanja Južnih vesti o predlogu Pokreta socijalista za ova mesta u upravnim odborima i burne reakcije javnosti, ovi kandidati su samo dan nakon što su predloženi, odustali od kandidature.


Ranković: Nema problema u koaliciji, verovatno su bili iziritirani

rankovic-JV Žarko Ranković tvrdi da nema problema; foto: JVGlas odbornika SPS se nije čuo sa skupštinske govornice, kako kaže Žarko Ranković, zbog toga što je o kandidatima trebalo da govori šefica ove Odborničke grupe, koja je morala da napusti sednicu. Ipak, dodaje, koalicija funkcioniše dobro.

Nikakvi problemi u funkcionisanju koalcije ne postoje. Bio je dogovor da šef Odborničke grupe izađe i iznese podatke o kandidatima SPS, ali je iz privatnih razloga Marija Ignjatović morala da napusti sednicu i nije bila tu - rekao je Ranković.

On dodaje da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog sednice koja je trajala 15 sati.

Podsetimo, dve sednice "zbijene" u jedan dan otpočele su burno, jer je odbornik "Niške inicijative" Srđan Nonić došao u majici sa natpisom "Jedna ista banda", zbog čega je i izbačen sa zasedanja. Takvim tempom je i nastavljena, pa su se čak za govornicom obračunavali odbornik Branislav Jovanović i gradonačelnik Bulatović.

Inače, na sednici se odlučivalo o direktorima niških javnih preduzeća, o članovima upravnih i nadzornih odbora, a usvojen je i predlog da Bratislav Vučković zameni Miloša Miloševića u Gradskom veću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma Tošić

    18:13 // 13. 10. 2018.

    Ekspert za turšiju i kladionicu protiv Diznijevih junaka, ovo je zanimljivije od Betmen protiv Supermena.

  • razocarani SNS-ovac

    08:46 // 12. 10. 2018.

    Javna je tajna da postoji sukob između SNS-a i koalicionih partnera. U više navrata GrO SNS je razmatrao izlazak na lokalne izbore kako bi imali apsolutnu vlast. Međutim, oni se plaše da raspišu lokalne izbore zbog pogrešnih poteza koje su povukli u poslednjih godinu dana. Postoji nezadovoljstvo među samim članstvom SNS-a jer niko neće da radi pa vrbuju nove ljude. Članstvo im okreće leđa.

  • Pera

    04:11 // 12. 10. 2018.

    Lepo vreme a kazandžisko zove ... ko da diskutuje, plata će ionako da legne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: