Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 4. 7. 2016.

| Politika

Pukla opoziciona koalicija u Nišu?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
JV arhiva
Zajedno samo do izbora, a posle kud koji mili moji; foto: JV arhiva

Iako je u gradsku i Skupštinu opštine Medijana ušla kao deo Koalicije “Niš, moj grad” zajedno sa NPS, SDS i LDP, Demokratska stranka će ubuduće u oba parlamenta nastupati samostalno. Dok demokrate kažu takav je predizborni dogovor, deo koalicije kaže da ne zna ništa o tome.

Demokratska stranka je najavila da predloge SNS i koalicije koju okuplja za novo rukovodstvo Grada neće podržati, ali da je to njihov stav, a ne stav koalicije sa kojom je učestvovala na izborima.

Ubuduće će u parlamentarnom životu Niša DS nastupati samostalno, a lider niških demokrata Miodrag Stanković kaže da razlog za to nisu spekulacije da pojedini članovi koalicije daju podršku aktuelnoj većini, već je takav bio predizborni dogovor. 

Mi smo još pre izbora rekli da kad sve prođe i u zavisnosti od rezultata, nastupamo samostalno. Takav je dogovor bio i sa našim koalicionim partnerima - rekao je Stanković.

Međutim, jedan od osnivača Koalicije “Niš, moj grad” i predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović, kaže da nikakav dogovor o nastupanju u Skupštini Grada pre izbora nije postojao.

To i nije moglo da se dogovori pre izbora, jer odakle smo znali ko će koliko odbornika imati. Da je ušao i LDP u parlament onda bi to bila druga situacija. Nikakvog dogovora nije moglo da bude, jer nismo znali rezultate - rekao je Jovanović.

On kaže da će 2 odbornika NPS formirati odborničku grupu sa 2 odbornika SDS, tako da će ih biti ukupno 4 i da je to dogovor sa predsednikom SDS u Nišu Dragoslavom Ćirkovićem.

Koalicija “Niš, moj grad” na aprilskim izborima osvojila je 11 % glasova i 7 odborničkih mesta u niškoj Skupštini.

Podsetimo, prošle nedelje prilikom izbora Radeta Rajkovića za predsednika niškog parlamenta, koji je na čelo Skupštine došao na predlog vladajuće većine okupljene oko SNS, glasalo je 50 od 59 odbornika.

Iako je glasanje bilo tajno, izvesno je da je i neko iz Koalicije “Niš, moj grad”, koja se pre izbora predstavljala kao opoziciona, dao podršku Rajkoviću. Pored toga, pojavila se i informacija da će jedan od lidera pomenute koalicije Branislav Jovanović biti pomoćnik novog gradonačelnika Darka Bulatovića.

Ovu informaciju do sada niko nije potvrdio, ali ni demantovao. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimna

    01:30 // 28. 7. 2016.

    Pa šta je se i moglo očekivati kada SDS u Nišu vodi čovek čiji je jedini interes bio da ponovo bude presednik Opštine Medijana? Smešno ali baš smešno. Pozdrav za gospodina Miodraga Stankovića jedinog koji nešto vredi u celom Nišu što se tiče opozicije a ostalima je samo cilj fotelja. Pozdrav

  • Nikola

    18:55 // 8. 7. 2016.

    Ko s Banetom jamu kopa, sam u nju upada.

  • GORDANA SPS PANTELEJ

    19:31 // 5. 7. 2016.

    Za ove na slici, su ozbiljni političari, Bata-drvar i Neša-guska !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: