Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 6. 4. 2022.

| Politika

RIK: Zbog ponavljanja glasanja se odlaže objavljivanje konačnih rezultata izbora

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
glasanje
U Nišu poništeno glasanje na jednom biračkom mestu, komisija ne može da utvrdi rezultate na još 3 ; foto; Lj. F.

Umesto u četvrtak u 20 sati, rok za proglašenje konačnih rezultata izbora se odlaže do daljeg zbog ponovljenog glasanja, saopštila je Republička izborna komisija. U Nišu je poništeno glasanje na biračkom mestu 7, a Gradska izborna komisija nije mogla da utvrdi rezultate glasanja na još 3 biračka mesta.

U saopštenju RIK-a navedeno je da, u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, lokalne izborne komisije imaju rok od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta da utvrde zbirne izveštaje o rezultatima glasanja, a taj rok ističe u četvrtak u 20 sati.

Međutim, istim zakonom je propisano da se ovaj rok pomera u slučaju onih lokalnih izbornih komisija na čijoj teritoriji se glasanje na nekom biračkom mestu ponavlja, te se u tom slučaju rok od 96 časova računa od zatvaranja biračkog mesta na kojem se glasanje ponavlja, odnosno od donošenja odluka po pravnim sredstvima koja eventualno budu podneta zbog tog ponovljenog glasanja - saopštila je RIK.

Na sajtu RIK-a je objavljeno rešenje kojim je na nekim biračkim mestima poništeno glasanje, a u tim lokalnim samoupravama se odlaže utvrđivanje konačnih rezultata.

Prema rečima predsednice Gradske izborne komisije u Nišu Danijele Milićević, u Nišu je glasanje poništeno na jednom biračkom mestu.

O ponavljanju glasanja RIK odlučuje, ne znamo da li će biti nekih prigovora, sve dok ne prođu rokovi, a lokalna izborna komisija poništila je glasanje na biračkom mestu 7 u Crvenom Krstu i za predsedničke i za parlamentarne. Doneli smo rešenje gde ne možemo da utvrdimo rezultate glasanja za predsedničke izbore, to je biračko mesto 13 Niška Banja, 11 i 23 Pantelej - kaže Milićevićeva.

Iz RIK-a navode da se u ovom trenutku ne može utvrditi vreme kada će biti utvrđeni i objavljeni konačni rezultati predsedničkih i parlamentarnih izbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Luka

    10:26 // 7. 4. 2022.

    Da jos malo dosteluju rezultat

  • Dragan Petrovic

    23:26 // 6. 4. 2022.

    Faraon iz Cipuljica sebe naziva Nikolom Pasicem,a pre bi bilo zbog kradje Arsen Lupen i lazi Baron Minhauzen...rece jedan u redu na BM 35 u vozdovoj skoli da ostvari predizborno obecanje sto se lustera tice...samo da se nadje dovoljno veliki...ovakva SRAMOTA nije zabelezena da RIK ode na spavanje,a faraon samog sebe proglasava za cara...S.Koreja u malom...zna li on koje je ovo KRIVICNO DELO???

  • Poltron

    18:40 // 6. 4. 2022.

    Iz proverenih izvora u Nišu samo 22 posto su glasali za SNS. Toliko da znate. Gradonačelnice ide na raport....

    • Pape

      11:14 // 7. 4. 2022.

      Ja ću to da rešim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: