Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 17. 5. 2012.

| Politika

RIK demantuje OIK Crveni Krst

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
IMG_7973
foto: Saša Čolić/Kamerades

Sekretar Republičke izborne komisije (RIK) Veljko Odaklović demantovao je tvrdnje predsednice Opštinske izborne komisije (OIK) Crveni Krst da je RIK sugerisao da se ponovljeni izbori održe u subotu 19. maja.

U izjavi za Južne vesti Odalović, inače i generalni sekretar Skupštine Srbije, tvrdi da tako nešto nije moguće.

- Nisu dobili takvo uputstvo sigurno. Da u subotu zakažu izbore, to sigurno nije. Ko god Vam je to rekao taj, najblaže rečeno Vas je obmanuo - kaže Odalović.

ponovljeno glasanje foto: Saša Čolić/KameradesOsnovni problem koji bi mogao da se pojavi u slučaju da ponovljeni opštinski izbori budu u subotu, je što će građani koji tada budu glasali i dalje imati fluorescentni sprej na rukama. Zbog toga bi dan kasnije, u nedelju, njima moglo da bude uskraćeno pravo glasa na predsedničkim izborima.

Zbog ovoga će, najavio je Odalović, RIK predložiti Opštinskoj izbornoj komisiji Crveni Krst da izbore ipak pomere za nedelju.

- Mi ćemo u toku dana ukazati opštinskoj izbornoj komisiji koja je donela takvu odluku da može da utiče na regularnost glasanja na tim biračkim mestima. I ja ću im lično savetovati da promene odluku - kaže Odalović.

Podsetimo, predsednica OIK Crveni Krst Velika Manić (SRS) obrazlažući juče neobičnu odluku da ponovljene izbore na 10 biračkih mesta zakaže za subotu, dan pre predsedničkih izbora, rekla da je to učinjeno po uputstvu RIK jer, navodno, nije moguće te izbore održati u isto vreme. Velika Manić OIK Crveni Krst, Velika Manić (u sredini)

- Ja sam zvala Republičku izbornu komisiju i oni su rekli da ne može - rekla je Manić.

Međutim, Manić danas nije želela da komentariše izjave iz RIK da to nije tačno!

- Mi za sve konsultujemo RIK i Opštinsku izboru komisiju. Tako da znači.. prijatno. Doviđenja - rekla je Manić i prekinula vezu.

Podsetimo, Crveni Krst je niška opština u kojoj je Upravni sud poništio glasanje na 10 biračkih mesta, na kojima pravo glasa ima 13.654 građana. To je bezmalo polovina cele opštine i rezultati glasanja mogu bitno da utiču na konačne rezultate lokalnih izbora.

Iako će u nedelju 20. maja biti održan 2. krug predsedničkih izbora, Opštinska izborna komisija ponovljeno glasanje zakazala je za subotu, 19. maj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DS CRVENI KRST

    16:17 // 17. 5. 2012.

    Ako izbori budu u nedelju, što je logično, SPS gubi svaku šansu da vrši vlast u GO Crveni Krst.

  • ;-)))

    15:02 // 17. 5. 2012.

    Nakon ovoga ni malo me ne čudi što se ponavljaju izbori na tolikom broju biračkih mesta. Bilo bi korektno ponoviti ih na celokupnoj teritoriji oštine Crveni Krst, ali predhodno treba raspustiti tu izbornu komisiju i naplatiti sve troškove vezane za organizaciju izbora od te g-đe i ostalih članova OIK Crveni Krst koji su stavii potpise na dokumenta koja je Upravni sud oborio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: