Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:36, 12. 4. 2016.

| Politika

RIK odbio listu Zaharijeva zbog falsifikovanog pečata

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad
Vladimir Zaharijev; foto: politika.rs

Republička izborna komisija odbila je večeras listu “To smo mi - Prirodni pokret” predsednika Opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva zbog toga što je najmanje 4.000 potpisa bilo overeno falsifikovanim pečatom suda, potvrđeno je “Južnim vestima” u RIK-u. Zaharijev revoltiran.

Kako kaže predsednik RIK-a Dejan Đurđević, od oko 11.000 izjava birača koje je ova stranka dostavila, preko trećine je overeno lažnim pečatom Prvog osnovnog suda u Beogradu, koji se ne više ne koristi i koji se čuva u sefu suda.

U Prvom osnovnom sudu su validno overena svega 44 potpisa. Neregularno je najmanje 4.000 potpisa, moguće da ih ima i više, ali kada smo došli do tog broja, prestali smo dalje da proveravamo, jer je lista ovim odbijena - kaže Đurđević.

Prema njegovim rečima, zabeleženo je još neregularnosti - neki podaci su kontradiktorni, a na listi ima i onih koji su pokojni.


Zaharijev: Lista bila ispravna u petak, sad odjednom nije

Zaharijev-RIK-odluka Odluka RIK-a od 8. aprila koju je redakciji dostavio ZaharijevVladimir Zaharijev kaže da je iz medija saznao za ovu odluku RIK-a zbog koje je “revoltiran”, jer mu je, kako tvrdi, 9. aprila ova komisija dostavila rešenje u kome se potvrđuje da imaju 9.043 ispravna potpisa od 10.000 potrebnih.

U međuvremenu su RIK-u, objašnjava Zaharijev, dostavljeni potpisi koji su nedostajali, kao i 2.088 preko toga, da bi nekoliko dana potom čak 4.000 potpisa bilo proglašeno nevalidnim.

Zašto je neko tad napisao da su ispravni i da mi treba još samo 957 potpisa? Kako to sad odjednom nisu ispravni? O čemu se ovde radi? - pita Zaharijev.

Naknadni komentar predsednika RIK-a Dejana Đurđevića na ove tvrdnje Vladimira Zaharijeva nismo zasada uspeli da dobijemo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: