Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 15. 4. 2022.

| Politika

RIK odbio sve prigovore sa izbora u Beloj Palanci, "Moramo" ide do Upravnog suda

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
pppp
Glasanje na ulici; foto: M. V.

Masovno javno glasanje, članovi biračkog odbora koji ubacuju listiće u kutije umesto građana, kupovina glasova - neke su od nepravilnosti na izborima u Beloj Palanci na koje su iz koalicije "Moramo" uložili prigovore, a Republička izborna komisija ih sve odbila. Kao dokaz su priložili i snimke, pa najavljuju da će se žaliti Upravnom sudu.

Nakon skoro dve nedelje od predsedničkih i parlamentarnih izbora koalicija "Moramo" dobila je odgovor RIK-a na prigovore - svi su odbijeni.

Pored svih nepravilnosti na koje smo ukazali i koje su evidentne, čak potvrđene i snimcima, ipak je umesto pravde presudno bilo to ko ima većinu u komisiji. Ovo je samo još jedan dokaz realnosti u kakvoj mi živimo i kojoj su vladavina prava i osnovni principi demokratije, očigledno, nepoznanica - kaže Marija Vasić ispred "Moramo".

Snimci prikazuju građane koji umesto od kuće ili na biralištima glasaju na ulici, a kamerom je zabeleženo i to da član biračkog odbora ubacuje listiće u kutije, kao i da Belopalančani traže obećanih 20 evra za glas. glasanje Javno glasanje; foto: M. V.

Zato što ni prigovori, a ni ti snimci nisu dovoljan dokaz da je bilo nepravilnosti, Vasićeva kaže da će se žaliti Upravnom sudu.

Da li su nešto preduzeli zbog nepravilnosti na koje ukazuju građani, kao i kako je proteklo glasanje na ostalim biračkim mestima, iz Opštinske izborne komisije sve vreme nisu odgovarali na pitanja Južnih vesti.

Podsetimo, u Beloj Palanci se glasalo na 37 biračkih mesta, a Vasićeva je ukazivala i na zloupotrebu i pritiske članova SNS-a.

Građani i predstavnici opozicionih stranaka su na dan izbora takođe navodili niz nepravilnosti na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    16:03 // 15. 4. 2022.

    Да ли је могуће да се то дешава у општини на чијем је челу пресвучени демократа у одело СНС академика ?!
    .

  • Marko

    15:47 // 15. 4. 2022.

    Ponovite izbore dozvolite sirotinji da uzme još neki dinar za glasanje

  • IQ

    13:31 // 15. 4. 2022.

    Ko je uzeo pare? Dokazi, crno na belo. Gde su vaši kontrolori, umesto da kažu kako se kućno glasa, oni snimaju ovu babu (sve iscenirano unapred).
    Ovako se već par dana blate svi belopalančani po medijima i društvenim mrežama na najgori mogući način. Pa nisu valjda svih 6.000 koliko su glasali, od koliko 7.500 izašlih, uzeli pare.

    • milan

      15:16 // 15. 4. 2022.

      Evo ga uzorni glasač. Traži snimke a kad ih snimiš dođu bitange da te biju i još se ljute što ih snimaš!!!! Dve hiljade za gospodina

    • Da se ne pravimo ludi...

      14:50 // 18. 4. 2022.

      Pa nisu svi uzeli pare. Nekisu uzeli pakete,nekima je preceno zbog posla,a treci su glasali da bi im zaposlili decu. A, da, neki su glasali i dzabe,ali je malo njih glasalo za vlast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: