Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 12. 7. 2019.

| Politika

Radikal i naprednjakinja najaktivniji poslanici sa juga Srbije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
skupština srbije
Neki pričaju, neki ne; Foto: arhiva JV

Najaktivniji narodni poslanici s juga Srbije u prvih 6 meseci ove godine bili su Nikola Savić iz Srpske radikalne stranke sa 36 javljanja i Jelena Žarić Kovačević iz Srpske napredne stranke sa 35, navodi platforma Mojposlanik koja prati rad parlamentaraca. Opozicioni poslanici bojkotuju rad Narodne skupštine, pa su i na dnu lestvice po broju obraćanja.

Poslanik Savić je uglavnom govorio o amandmanima, 33 puta, imao je 1 repliku i 12 puta je govorio o aktima, a nije postavio ni jedno poslaničko pitanje.

Drugo mesto po broju obraćanja za skupštinskom govornicom pripalo je poslanici iz Niša Jeleni Žarić Kovačević koja je posle 18 meseci prvi put pomerena sa pozicije najaktivnijeg poslanika/ce sa juga Srbije. Poslanica Žarić Kovačević imala je 35 obraćanja (zaključno sa poslednjom sednicom u junu) od kojih je 16 bilo o amandmanima, 16 o aktima, 1 o poslovniku i 2 poslanička pitanja - navode sa platforme Mojposlanik.

Treći po aktivnosti u parlamentu od dvadesetdvoje poslanika je Milija Miletić iz Svrljiga (Ujedinjena seljačka stranka) sa 32 obraćanja.

Poslanik Miletić je 11 puta govorio o amandmanima, isto toliko i o aktima, imao je 3 replike i 7 poslaničkih pitanja. Jako je bitno istaći da su 2 poslanička pitanja poslanika Miletića bila pitanja građana koje je dobio na našoj platformi, na ovaj način se glas građana čuo u parlamentu - piše na sajtu platforme.


Ko je “ostao nem” u Skupštini?

Kao poražavajuću činjenicu, platforma Mojposlanik navodi da je 6 poslanika sa juga Srbije “ostalo nemo” tokom prvih 6 meseci rada parlamenta u 2019. godini što čini skoro 30% poslanika.

I dok neki imaju opravdanja jer njihove stranke bojkotuju sednice skupštine, pitanje je zašto su poslanici vladajuće većine koji su prisustvovali sednicama ostali bez reči za govornicom. Poslanica Ivana Dinić (SPS) nastavlja da bude jedna od najmanje aktivnih poslanika/ca sa juga Srbije, od decembra 2016. godine kada joj je potvrđen mandat do poslednjeg dana juna 2019. godine imala je ukupno 11 obraćanja - napominju sa platforme Mojposlanik.

Poslanik Slaviša Bulatović (SNS) iz Vranja koji je u maju 2018. godine bio najaktivniji poslanik sa juga sada je ostao nem tokom prvih 6 meseci u 2019. godini.

U parlamentu nismo čuli ni glas poslanika Nenada Mitrovića (SNS), Gorana Ćirića i Dušana Milisavljevića (obojica DS), kao ni Radmila Kostića (SNS) - navodi platforma Mojposlanik.

Korak ispred njih su poslanica Olivera Pešić (SNS) sa jednim obraćanjem, Hadži Milorad Stošić (PUPS) i Dalibor Radičević (SNS) sa takođe po jednim obraćanjem, a naprednjak Žarko Bogatinović ima 2.

Podsetimo, na prethodnoj šestomesečnoj listi prva je bila Jelena Žarić Kovačević, a PUPS-ovac Stošić najćutljiviji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aristotel

    17:42 // 12. 7. 2019.

    U Beogradu filozofiraju a na jugu resavamo na snagu, na misice. Tu treba covek da bude prilagodljiv da se od Aristotela transformise u Tajsona ili Klicka. Mada oni imaju ljude za primenu sile, a rade mozgom.

  • Tivat

    16:35 // 12. 7. 2019.

    Ni Savic ,ni Jelena,ne zastupaju interese sredine iz koje poticu,vec licne i stranacke!Daleko su oni od Narodnih poslanika a ovim neaktivnim ne treba trositi reci,sramota Nisa i juga Srbije!
    Za sve vazi,da u mandatu gledaju da maksimalno iskoriste svoje privilegije i na vreme prime masnu platu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: