Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 4. 8. 2017.

| Politika

Radikali izbačeni iz svojih prostorija u Blacu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
srpska radikalna stranka foto aleksandar kostic
Izbačeni, pa se sami vratili sa novom bravom; Ilustracija; foto: A.K.

Dok radikali tvrde da su bez ikakve odluke, dokumenta i znanja čelnika te stranke njihove prostorije koje koriste od 1998. godine nasilno preuzete i date SUBNOR-u, iz te organizacije kažu da su 16 kvadrata opštinskih prostorija dobili odlukom Veća.

Predsednik radikala za Toplički okrug Zvezdan Ristić kaže da je ovo samo još jedan udarac u nizu na SRS u okrugu, te da se na sve načine pokušava da se ta stranka uništi ili rasturi.

Iza ovoga stoje pojedinci iz opštinske vlasti u Blacu predvođene Srpskom naprednom strankom. Oni žele da na banditski način, bez ikakve prethodne pravne radnje, uz demonstraciju sile, pretnje i ucene, neovlašćenim licima dozvole da preuzmu prostorije najvećoj opozicionoj stranci u lokalnom parlamentu – ističe Ristić.

On naglašava da je podneo krivičnu prijavu blačkoj policiji protiv "nepoznatog lica" za nelegalnu uzurpaciju prostorija, a da je nepoznate stvari koje je zatekao u prostoriji, u dogovoru sa centralom stranke, izbacio van i obavestio policiju, kao i da je nakon toga zamenio bravu. 2 stvari koje su zatekli izbacili su u hodnik Radikali "nepoznate stvari" izbacili u hodnik; foto: Lj.M.

Lokalni šerifi smatraju da mogu, kršeći zakon, da sprovode samovolju, da se bahate i da ponižavaju svakoga ko misli drugačije. Radikali to neće dozvoliti – dodaje Ristić.

Tvrdi da ima saznanja da je uz ucene i pretnje krivičnom prijavom, bez ikakvog zapisnika, opštinski službenik lokalne vlasti jednom članu SRS-a iznudio ključ kojim su prostorije kasnije otvorene, a onda i useljene.

Novinar Južnih vesti tokom dana je pokušao da dobije komentar predsednika Opštine Blace Zorana Jozića povodom ovog slučaja, ali on nije odgovarao na telefonske pozive.


Predstavnike SUBNOR-a "sačekao" Šešelj na vratima

Predstavnici Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) koji su tokom dana zatekli zaključane prostorije i sliku Šešelja na vratima, našli su se u čudu. 3 ŠEŠELJ NA VRATIMA Foto lj.m. Predstavnike SUBNOR-a "sačekao" Šešelj na zaključanim vratima; foto: Lj.M.

Mi smo se u prostorije odlukom Opštinskog veća opštine Blace od 10. jula uselili 7 dana kasnije. Čak su nam iz Opštine dali i deo inventara za prostorije – tvrdi Krunoslav Miletić, predsednik SUBNOR-a u Blacu.

On kaže da je njegova organizacija prostoriju od oko 16 kvadrata dobila na korišćenje bez naknade za sprovođenje raznih aktivnosti koje imaju tokom godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: