Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 26. 12. 2017.

| Politika

Radikali menjaju svog predstavnika u Gradskom veću Niša

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Gradsko veće
Bojan Krstić više neće sedeti u Graadskoj kući gde radikali imaju jednog člana Veća; Foto: Arhiva JV

Gradskoj Skupštini predloženo je da Bojana Krstića iz Srpske radikalne stranke, koji je bio zadužen za obrazovanje, u Gradskom veću zameni njegov partijski kolega Tihomir Perić. Međutim, prvi čovek niških radikala, koji je predložen za novog većnika, nije komentarisao ovakvu odluku stranke, uz obećanje da će odgovore na novinarska pitanja dati do Nove godine.

Perić, koji u niškom parlamentu ima funkciju zamenika Šefa odbroničke grupe radikala, ubuduće bi u Gradskom veću trebalo da resorno bude zadužen za obrazovanje i školstvo. To su oblasti kojima se dosad bavio Bojan Krstić i na čiji rad se zvanično nisu čule nikakve zamerke. Tihomir Perić Perić (u sredini) predložen za gradskog većnika; Foto: Arhivska fotografija, izvor SRS

Iz kabineta gradonačelnika kažu da je Darko Bulatović predložio razrešenje samo formalno, kako bi uslišio želje svojih koalicionih partnera. Međutim, zbog čega je SRS odlučio da zameni čoveka u Gradskoj kući, nisu komentarisali.

O tome nije želeo da govori ni novopredloženi većnik i predsednik Gradskog odbora SRS Tihomir Perić, pravdajući se privatnim obavezama. On je najavio da će odgovore o promeni većnika dati do Nove godine.

Sada stvarno nisam u situaciji da komentarišem ništa oko toga, pustite me malo pa ćete imati komentar. Nisam protiv, imam privatne probleme i u takvoj sam gužvi da ne znam šta da Vam kažem - rekao je Perić.

Kako se navodi u obrazloženju predloga koji je upućen Skupštini, Tihomir Perić je bio u različitim mandatima većnik u gradskim opštinama Medijana i Pantelej. Međutim, Agencija za borbu protiv korupcije je tražila njegovu smenu sa funkcije opštinskog većnika, jer nije tražio saglasnost da bude i na ovoj poziciji uz odbornički mandat u Skupštini Grada.

O ovoj promeni većnika bi odbornici mogli da diskutuju već na sutrašnjoj sednici niške Skupštine.

Podsetimo, rukovođenje Gradskim odborom SRS Perić je u julu takođe preuzeo od Krstića, koji je do tada bio na čelu niškog Odbora ali u v. d. stanju.

Gradsko veće Niša već dve nedelje radi u okrnjenom sastavu jer je Branislav Kačar (SNS) koji je zadružen za sport i omladinu, uhapšen zbog sumnje da je umešan u korupciju. Međutim, iako je i dalje u pritvoru koji mu je određen do 30 dana, nije bilo reči o tome da se traži njegova zamena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    09:18 // 27. 12. 2017.

    Koliko ljudi uopste zna da su Radikali deo vlasti u Nisu?

  • Numancia

    05:29 // 27. 12. 2017.

    Oglasice se oni,da pitaju zajednickog ucitelja Seselja i najboljeg mu ucenika Vucica,sta da kazu!
    Sramota za radikale,participiraju u vlasti sa onima sto im zabise noz u ledja,rasturise im stranku.Pljuvase se uzajamno ,a njih 7-8radikala dobise mrvice sa stola SNS ,pa pokorno cute i glasaju!

  • prof dr CVETKO prvi

    00:10 // 27. 12. 2017.

    Radikali i SNS-ovci se razlikuju samo po prezimenu a face i mentalni sklop ... sve isto !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: