Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 12. 3. 2016.

| Politika

Ranđelović: Nijedna partija ne može da ispuni sva obećanja

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
necer
Ranđelović na listi SNS zbog ideja, ne zbog funkcije; foto: Niška priča

Od kandidata LDP-a za gradonačelnika Niša na izborima 2012. Nebojša Ranđelović je preko “Niške priče” dogurao do funkcije potpredsednika Socijaldemokratske partije Srbije. Danas je kandidat na listi koalicije okupljene oko SNS i to objašnjava činjenicom da se politikom bavi zbog ideje, a ne zbog funkcije.

Ranđelović je četvrti na listi za lokalne izbore koalicije stranaka koju predvodi SNS.

Napredna stranka je jedan od partnera, a to što je najveća i najjača podrazumeva da bi trebalo da podnese najveći deo tereta i odgovornosti na izborima. Samo se kod nas shvata kao velika tragedija što su partije u jednom izbornom ciklusu na jednoj strani, a u drugom na drugoj – kaže Ranđelović.

Kaže da ga sa Srpskom naprednom strankom povezuju proevropska politika, evroatlantske integracije i borba za državu socijalne pravde, nezavisno od partijskog i ideoloskog opredeljenja.

Da li je SNS ispunio predizborna obećanja od pre 4 godine, za Ranđelovića nije od presudne važnosti. Mnogo je bitnije, kako kaže, dosledno zalaganje za politički program.

Nigde u svetu ne postoji stranka koja je ispunila sva svoja predizborna obećanja. Samo zalaganje za politički program i za njegovo ispunjenje dovoljan je razlog da građani daju podrška takvoj partiji i u sledećem izbornom ciklusu - priča Ranđelović.

Za političke poteze lidera stranke kojoj pripada Rasima Ljajića smatra da su bili ispravni i da je do sada sve radio kako treba.

To je čovek koji nema nijednu mrlju u svojoj političkoj karijeri. On je iskusan političar, pomogao je dosta u funkcionisanju Vlade pre svega svojim znanjem i to je bilo na obostrano zadovoljstvo – rekao je Ranđelović.

Iako nekada blizak saradnik Čedomira Jovanovića, Ranđelović smatra da je LDP završio sa svojom političkom misijom.

Potpuno normalna pojava koja se prepoznaje i u našoj dvestogodišnjoj političkoj istoriji. LDP je od stranke koja je sama izlazila na izbore, prelazila cenzus I bila ozbiljan činilac parlamentarnog života sada bez predstavnika u skupštini I bez članstva – priča Ranđelović.


O opoziciji

Nebojša Ranđelović smatra da se izbori gube kada građani prepoznaju da nešto ne štima. Nezadovoljstvo birača je, prema njegovom mišljenju, dovelo do velikog preokreta na prethodnim izborima.

Sada se stranke koje su u Nišu pre 4 godine izgubile vlast ponovo okupljaju.

Da li je vama logično da nekadašnji nosioci politike koji su dugo bili u vlasti sada pokušavaju da spasu ono o čemu godinama nisu vodili računa? Pogledajte samo listu onih koji se ujedinjuju. A ako pogledate spisak kandidata SNS videćete veliki broj novih ljudi koji se nisu bavili politikom. Kao na primer kandidat pod brojem 3 ( Marija Karličić Stanković, prim.aut.) - rekao je potpredswednik SDPS.

Ranđelović je u politici od 1990. godine kada je bio jedan od osnivača Demokratske stranke u nišu i sekretar Gradskog odbora. Od 2006. do 2012. bio je visoki funkcioner LDP-a, a nakon izlaska iz ove stranke formira "Nišku priču" sa kojom se priključuje SDPS-u.

Detaljniju biografiju pogledajte u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Voja

    16:10 // 16. 3. 2016.

    Gospodine Randjelovic svaka ti cast, ti si personifikacija srpskog politicara preletaca.Sve za interes, od DS, preko LDP-a, do SNS.Nema granice za ovakve politicare, do skoro LDP_ovac, a sada naprednjak.Sutra, pa zavisi koje je na Vlasti!

  • Ivan Lepojevic

    10:38 // 14. 3. 2016.

    Randjelovic je na politickoj sceni dugo, kao profesor i politicar siguran sam da ce uspeti nesto da uradi za Nis sa Niskom pricom, jer za sve za koje sam glasao samo sede u skupstini grada ili parlamentu a pritom nista ne urade za svoj grad.

  • AntiPA

    10:31 // 14. 3. 2016.

    Tako je! Nije zbog funkcije u politici, vec zbog ideje - imao je ideju da bi trebalo da bude na vlasti. Bilo bi zaista lepo da znamo koja je to vasa "ideja"? Uopste, politicari niški - koje ideje imate koje su u interesu gradjana? Imate li, i to svi zajedno kada se skupite, makar jednu, realnu, ostvarivu, nepopulisticku, korisnu ideju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: