Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 13. 6. 2011.

| Politika

Ranđelović kritikuje predlog URS

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
Nebojša Ranđelović potpredsednik LDP narodni poslanik Necer
Nebojša Ranđelović

NIŠ - Narodni poslanik LDP iz Niša, Nebojša Ranđelović, kritikovao je predlog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava koji su predložili Ujedinjeni regioni.

Ranđelović, koji je i potpredsednik Liberalno demokratske partije, ovaj predlog nazvao je "šarenom lažom" i upozorio na posledice njegovog usvajanja.

- Ukoliko Mlađan Dinkić i Ujedinjeni regioni Srbije, čitaj G17, istraju u svojoj nameri, a Demokratska stranka u svojoj popustljivosti, i predlog bude usvojen imaćemo minus od 400 milona evra, koji će nastati u republičkoj kasi - rekao je Ranđelović.

Prema Ranđelovićevoj računici, to je iznos koji "dva puta veći ukupnog svih državnih subvencija za poljoprivredu, tromesečne plate u prosveti, petomesečne plate u zdravstvu, 14 puta više novca od novca koji se troši za studentski standard i 60 odsto vojnog budžeta".

- Koja su opravdanja za propast većine njihovih pokušaja u ekonomiji Niša? Zašto na dalekom štapu nude turističku perspektivu vojnog aerodroma Lađevci, a na već uređenom niškom aerodromu se kapaciteti koriste na nivou ekonomskog minimuma? Zašto ne iskoriste svoj uticaj da se na republičkom nivou odobri već urađena studija o bezbednosti niškog aerodroma koju su uradili eksperti Saobraćajnog fakulteta u Beogradu? Da ne govorimo o njihovoj partijskoj sebičnosti i ucenjivačkim kapacitetima pokazanim na primeru izbora direktora niškog Univerzitetskog kliničkog centra i nepreglednom nizu drugih primera - rekao je poslanik LDP iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    16:20 // 17. 6. 2011.

    Lokalne samouprave ce ovim Dinkicevim predlogom dobiti vise novca kao sto su i gradjani dobili obecanih 1000 evra. Secate li se ko je to obecao

  • RAVNOPRAVNA REGIONALIZACIJA

    23:16 // 15. 6. 2011.

    Srbija će da procveta kada u istoriju odu svi "titići" i "primitivni nacionalisti".
    Pametni Srbi podržavaju svaku inicijativu za RAVNOPRAVNU i PRAVIČNU Regionalizaciju i Decentralizaciju Srbije, čime bi se stekli uslovi da dobijamo donacije iz EU koje su namenjene regionima, i tako stvorimo uslove za razvoj svih krajeva Srbije, a ne samo Vojvodine i Beograda (tako su zamislili "titići još Ustavom iz 1974).
    Predlažem poboljšanje predloga regionalizacije, tj da jedan region bude Pokrajina DUNAVSKO-MORAVSKA, koju čine:
    - Šumadija,
    - Pomoravlje,
    - Istočno Podunavlje (+Kovin i Bela Crkva) i
    - Timočka Krajina (bez Knjaževca).
    Ta pokrajina imala bi oko 1.400.000. stanovnika i jedan UNIVERZITETSKO-ADMINISTRATIVNI centar u Kragujevcu, a eventualni centri pod-regiona bi bili: Smederevo, Požarevac, Zaječar i Jagodina .
    Druge pokrajine u centralnoj Srbiji bi još bile DRINSKO-IBARSKA i JUŽNOMORAVSKA.

    • Južnomoravac iz Beograda

      19:36 // 16. 6. 2011.

      Saglasan sa predlogom stvaralja novih Regiona tj Pokrajina /bez državnih nadležnosti i mogućnosti odcepljenja/.
      Za početak, najjednostavnije je spajanje postojećih Okruga u nove Pokrajine po rekama npr:
      (1).DRINSKO-RAŠKA Pokrajina sa 5 okruga:
      Mačvanski, Kolubarski, Zlatiborski, Moravički, Ibarski;.
      (2).DUNAVSKO-MORAVSKA Pokrajina sa 5 okruga:
      Šumadijski, Podunavski, Braničevski, Moravski, Timočko-Borski;.
      (3).JUŽNOMORAVSKA Pokrajina sa 5:
      Rasinski, Nišavski, Toplički, Jablanički, Pčinjski, Pirotski; .
      (4)BEOGRAD i (5)VOJVODINA ostaju teritorijalno isto, ali Vojvodina gubi državne nadležnosti...
      (6)Kosmet ima specijalni status, bitno je da formalno ostaje u Srbiji.!!

  • ЈУЖНА ПРУГА

    08:54 // 15. 6. 2011.

    Није више ЈУЖНА ПРУГА, само нека железничка пруга која се простире јужно од Београда, као што и Београд није оно од чега је све постало и од чега све почиње. Не. ЈУЖНА ПРУГА данас, представља амбијенталну целину коју дефинише и првенствено одређује тежак животни амбијент са израженим сиромаштвом, незапосленошћу и грађанском неактивношћу.



    Па и поред тога, поносни смо ми јужњаци на ЈУЖНУ ПРУГУ, јер је то и једино што нам се признаје. Какве су нам потребе, какви су нам ставови, који су нам циљеви? Какви су нам родитељи, каква су нам деца? Какви су нам учитељи и професори? Какви су нам путеви, какве су нам школе? Имамо ли интелектуалце? Какви смо људи? Знамо ли шта хоћемо? Одговор на сва ова питања и признање које једино можемо добити садржано је у свега две речи - ЈУЖНА ПРУГА.


    И докле бити поносан на нешто што је одбачено, и на последњем месту лествице интересовања. Наружено и одбачено, уништено и убивено. Обмануто и преварено. Кад год је требало.

    • Južnomoravac iz Niša

      18:23 // 23. 7. 2011.

      Spas za sve građane Srbije će biti kada većina Južnomoravaca (iz svih stranaka) shvate da moraju formirati svoju POKRAJINU JUŽNOMORAVSKU, normalno koja neće imati elemente državne autonomnosti (to isto tražiti i od Vojvođana i ostalih pokrajina).
      Najveću ulogu će imati baš JUŽNA PRUGA (Vranjanci, Leskovčani, i dr) da podrže Nišlije u formiranju administrativnog centra Južnomoravske.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: