Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 24. 9. 2015.

| Politika

Ranković: Vrh partije da odluči o Novakoviću

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
ranković
Ranković osudio Novakovićeve istupe u javnosti; foto: NTV

Dan nakon što je Opštinski odbor SPS Palilula saopštio da šef Odborničke grupe niških socijalista u gradskoj skupštini nije član te partije, ni v. d. predsednika Gradskog odbora nije mogao da potvrdi podatak o članstvu Igora Novakovića.

Ranković tvrdi da "nije video papire koji dokazuju da Novaković nije član SPS", ali nije ni isključio da oni postoje. 

Članovi Opštinskog odbora Palilula su ozbiljni. Ne bi valjda ulazili u neku takvu priču da nemaju dokaze. Sa druge strane, on je bio kandidovan na najviše partijske funkcije. Neka to sve ispitaju oni organi u partiji čiji je to posao - kaže Ranković.

Ipak, tvrdi Ranković, sve ovo neće uticati na rad te partije u Skupštini Grada.

Mi smo imali danas sastanak odborničke grupe i dogovorili smo se da nastupamo jedinstveno.

Sa druge strane, Ranković je potvrdio da je Statutarna komisija SPS sinoć odlučivala u vezi sa "slučajem Igora Novakovića", ali nije želeo da kaže šta je odlučeno.

U skladu sa tim mi ćemo sesti, dogovoriti se šta je najbolje da dalje radimo. Mi ne želimo da se odreknemo nijednog svog člana.


"Ne slažem se Novakovićevim istupima"

Vršilac dužnosti predsednika niškog odbora SPS-a Žarko Ranković je naglasio da se partija ograđuje od Novakovićevih "istupa".

Lično se ne slažem sa istupima Igora Novakovića i onim što je on činio, pre svega, na društvenim mrežama i to nisu stavovi Socijalističke partije Srbije. To su bili njegovi lični stavovi - naglasio je Ranković.


Vrh SPS i dalje ćuti

Iako je reč o jednom od članova Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, iz centrale te partije još nema bilo kakve reakcije.

Podsetimo, iz Opštinskog odbora SPS Palilula u Nišu sinoć je saopšteno da Igor Novaković nije član te partije.

Sam Novaković je tvrdio da je to netačno, kao i da njega kao člana Glavnog odbora partije ne može da isključi "neka niža instanca".

Igor Novaković je dugogodišnji šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada. Na izbornoj listi SPS za lokalne izborime 2012. je bio na 2. mestu, odmah iza Mileta Ilića.

Iako na unutarstranačkim izborima krajem 2014. godine nije bio izabran za člana Glavnog odbora partije, odlukom predsednika Ivice Dačića je naknadno priključen tom telu.

Detaljnije informacije o biografiji Igora Novakovića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?" - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    09:19 // 25. 9. 2015.

    Nije Novakovic neka reklama za SPS koji je uvek imao ozbiljne ljude u svojim redovima.Ovo sa nadimkom "gradonacelnik" na f.b.je smesno i glupo.Valjda je to i njemu jasno i nikome nije jasno zasto se glupira.Ocigledno da partija ne stoji iza njega u tom delu.Ako ima ambicije postoji bolji nacin da do toga dodje.Ovako bruka i sebe i SPS koji je jedina ozbiljan partija koja postaje smesna sa ovima.

  • apolitičan

    09:03 // 25. 9. 2015.

    Užas! Politički kadrovi su propast i našeg i ostalih gradova. Država nam svakim danom sve više tone, a beskrupulozni političari šićare u magli. Svaka čast poštenim pojedincima, ali njih je manje od 10%.

  • Realista

    08:59 // 25. 9. 2015.

    Izgleda da u svim srpskim partijama iz Beograda u niš dolaze isključivo komande tipa:
    "Na'ranite svinje i ništa ne dirajte!"
    Zato nama treba većinski izborni sistem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: