Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 5. 2. 2015.

| Politika

Rankovića imenovao Dačić

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sps-i-rankovic.jpg
Rankoviću (u sredini) puna podrška partijskih drugova

Novi v.d. predsednika Gradskog odbora SPS u Nišu Žarko Ranković rekao je da je na to mesto postavljen po odluci predsednika stranke Ivice Dačića. Kaže da hapšenja funkcionera SPS nisu uzdrmala ni stranku, ni gradsku vlast.

Ranković se danas obratio novinarima i naglasio da je za njegov dolazak na čelo odbora zaslužan lično Dačić, koji ga je i imenovao.

Kaže da odluka nije najverovatnije samo njegova, već da je bilo konsultacija i sa pojedinim funkcionerima iz Niša.

Sigurno da su obavljene konsultacije sa ljudima iz SPS-a iz Niša, pre svega sa ljudima koji imaju najodgovornije funkcije kao što je profesor doktor Mile Ilić. Sigurno je da nisam izvučen iz šešira - šaljivo je prokomentarisao Ranković.

Na novinarsko pitanje da li je Ranković bio zapravo Ilićev predlog, visoki funkcioner SPS i predsednik niške Skupštine je kratko odgovorio da su to “unutarstranačka pitanja i dogovori”.

Novi v.d. predsednika je naglasio da stranku hapšenja dosadašnjeg predsednika Slavoljuba Vlajkovića i predsednika Okružnog odbora Igora Novakovića nisu uzdrmala. Kaže da su svi to preživeli na lični način, jer je reč “o njihovim drugovima”.

Svi smo drugovi i prijatelji. Možemo u jednom trenutku da imamo različite stavove o nekim pitanjima, ali svi smo pre svega drugovi. U našoj partiji se neguju takvi odnosi. Normalno je funkcionisanje svih gradskih organa i duboko sam uveren da se hapšenja naših drugova nisu negativno odrazila na rad partijske organizacije, a sigurno da su nanela određenu političku štetu - rekao je Ranković.

Kako kaže, nema negativnih posledica ni na funkcionisanje gradske vlasti i koalicije na lokalu koju čine zajedno sa Srpskom naprednom strankom.

Odnosi su izuzetno dobri i očuvani, i koalicioni sporazum se poštuje u potpunosti - rekao je Ranković.

Pored Rankovića su sedeli najviši funkcioneri niškog SPS, ali primetan je bio izostanak Zorana Radovanovića, direktora niškog Kliničkog centra i bliskog prijatelja Igora Novakovića.

Ranković je rekao da je izostanak opravadan zbog poslovnih obaveza.

Radovanović danas u Kliničkom centru, u ovom trenutku, diskutuje i razgovara o rešavanju kadrovskih problema sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i RFZO - rekao je Ranković.

Podsetimo, Ranković je na mesto v.d. predsednika došao nakon već pomenutih hapšenja funkcionera, a u SPS-u je od 1996. godine, pre toga je bio član Komunističke partije.

Njegovu kompletnu biografiju možete pogledati u našoj rubrici “Ko je ko”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • s.z.

    11:14 // 6. 2. 2015.

    Vaseg drugarstva smo svi siti (gladni) decenijama ste vec na vlasti i nikako bre da sjasete vec jednom.

  • koča

    11:06 // 6. 2. 2015.

    Očekivao sam,ipak, bar malo samokritike. Hej, dva najviša partijska funkcionera u pritvoru, a ovamo se samo priča o drugarstvu.Ako je neko hmm ... ne budi mu drug!

  • slavko

    09:37 // 6. 2. 2015.

    Sjahao Kurta da uzjase Murta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: