Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 7. 3. 2013.

| Politika

Rascep i u dimitrovgradskom DS-u

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dimitrovgrad.jpg
Dimitrovgrad, arhivska fotografija

Većina članova lokalnog odbora DS-a u Dimitrovgradu prelazi u Inicijativni odbor “Zajedno za Srbiju”, stranku koju osniva Dušan Petrović.

Nakon šabačkog i kruševačkog odbora Demokratske stranke podršku formiranju nove partije Dušana Petrovića, kako kaže jedan od suosnivača Boško Ristić, rešile su da daju i demokrate iz Dimitrovgrada, dodajući da su u najavi i unutarstranački “potresi” u Pirotu.

Ristić kaže da je u Inicijativni odbor “Zajedno za Srbiju” prešao i Zoran Petrov član Izvršnog odbora Demokratske stranke, prvi čovek DS-a u Dimitrovgradu i predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

- Sa njim su prešle i dve novoizabrane članice Okružnog odbora koje su birane u nedelju. Znači dva člana Okružnog odbora, Zoran kao predsednik Izvršnog odbora, 8 odbornika, a i većina Gradskog odbora krenuće sa članstvom - kaže Ristić za Južne vesti.

Da je deo odbornika na čelu sa Petrovim napustio DS, Južnim vestima je nezvanično potvrdio i predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke Srđan Pavlović.

- Imam informacije da je Zoran Petrov pristupio toj novoj stranci. Koliko ja znam, odbor u Dimitrovgradu je delom bio podeljen, ali je Petrov definitivno rešio da podrži Petrovića i Ristića - kaže Pavlović.

On nije mogao da precizira koliko je tačno odbornika DS-a rešilo da podrži “Zajedno za Srbiju”, jer je za večeras zakazan sastanak Gradskog odbora stranke u Dimitrovgradu.

Boško Ristić najavljuje “nova dešavanja u regionu”, a naglašava da je za 18. mart zakazano konstituisanje Inicijativnog odbora u Nišu, u Lutkarskom pozorištu.

Tada će biti formiran Inicijativni regionalni odbor jugoistočne Srbije, što je, kako kaže, prvi put da neka stranka ima regionalni odbor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ben

    12:06 // 12. 3. 2013.

    Ristić laže, u Dimitrovgradu je prešlo 8 od 19 članova opštinskog odbora. Čisto da se zna.

  • jelena

    12:38 // 8. 3. 2013.

    Bravo! DS je izgubila svij put, odustala od svoje izvorne politike...

  • Bugarska politika

    11:43 // 7. 3. 2013.

    Pacovi prvi napustaju brod koji tone.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: