Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 22. 7. 2020.

| Politika

Raspušten odbor Bolje Srbije u Leskovcu - ucene iz SNS ili neslaganje sa centralom

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolja srbija leskovac
Bez objašnjenja zašto je odbor raspušten, foto: Bolja Srbija Leskovac

Gradski odbor Bolje Srbije u Leskovcu raspušten je pre nego je i konstituisana lokalna vlast, iako su na nedavno održanim lokalnim izborima u koaliciji sa Zdravom Srbijom osvojili 4 mandata. U centrali kao razlog navode ucene članova da pređu u Srpsku naprednu stranku, dok Oliver Antanasijević, doskorašnji poverenik to negira i kaže da je došlo do sukoba stavova sa centralnom o daljem političkom delovanju. Na optužbe o uceni i lider SNS u Leskovcu Goran Cvetanović kaže da ih nije bilo.

Bolja Srbija u koaliciji je na lokalu sa naprednjacima od 2012. godine, a pregovori za dalju saradnju nastavljeni su i nakon nedavno održanih izbora. Da nije sve prošlo kako treba navode u centrali jer, kako kažu, članove su ucenjivali da pređu u Srpsku naprednu stranku.

U saopštenju poslatom Južnim vestima, koje potpisuje predsednik stranke Dragan Jovanović, navodi se da je odbor raspušten nakon dobijene informacije da su iz SNS-a njihove članove ucenjivali da moraju preći na njihovu stranu kako bi osigurali radna mesta.

Odbor je raspušten zbog informacija koje smo dobili od više članova Gradskog odbora da je predsednik Gradskog odbora Oliver Anastasijević završio razgovore o prelasku u SNS. Obavio sam razgovor sa Oliverom, on mi je potvrdio da su mnogi ljudi ucenjeni radnim mestom i da zbog toga moraju da pređu u SNS. To je sve toliko jadno da nemam reči. Nemamo drugog izbora nego da raspustimo Gradski odbor. Ko želi neka pojedinačno ide gde hoće, ali će Bolja Srbija nastaviti svoju borbu, ne samo za slobodu - navodi se u odgovoru poslatom Južnim vestima.

Iako je po njegovim tvrdnjama predsedniku stranke potvrdio da je u Leskovcu bilo ucena zbog radnih mesta, doskorašnji poverenik Oliver Antanasijević za Južne vesti ovo demantuje, ali kaže da je sa centralom došlo do neslaganja o daljem političkom delovanju.

Motive za raspuštanje odbora nije želeo da komentariše.

Što se mene tiče nije bilo nikakve ucene, mi smo imali tu neka razmomilaženja sa centralom vezano za dosadašnje i dalje političko delovanje, to su neke interne stranačke stvari. Dalji komentar za takve insinuacije nemam. Mi u Leskovcu sarađujemo od 2012. godine (sa Srpskom naprednom strankom, prim. aut) ta saradnja je bila korektna i mi smo imali plan da tu saradnju i nastavimo. Sad koji su motivi centrale da raspusti Gradski odbor i preduzme takve korake ja ne bih mogao da komentarišem - rekao je Antanasijević za Južne vesti.

Bolja Srbija je koalicioni partner Srpskoj naprednoj stranci, a u centrali se pitaju da li predsednik naprednjaka i aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić zna i odobrava ovakvo ponašanje na lokalu.

Da li je ovo moguće i čemu vodi? Da li Aleksandar Vučić ovo zna i odobrava? Je li ovo Srbija za koju smo se borili, da se ovako otimaju mandati i ucenjuju ljudi?! Ako je i od Cvetanovića, ipak je previše - dodaju.

Optužbe o ucenama lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović odbacuje i kaže da ne želi da komentariše dešavanja unutar druge stranke.

Da Vam kažem nešto, ja ako mene pitate ne znam ni ko je taj Dragan Jovanović. To je moj komentar - bio je kratak Cvetanović.

Inače, članovi Bolje Srbije koji su na nedavno održanim izborima osvojili mandate, prema Antanasijevićevim rečima, učestovovaće u radu Skupštine kao samostalni odbornici i zastupati stavove za koje su ih građani birali.

Novi poverenici za Leskovac, kažu u centrali, biće Suzana Mitrović koja je bila 5. na odborničkoj listi na ovogodišnjim izborima i Jovan Stanković iz Lipovice, 6. na listi na prethodnim izborima. Oboje su bili članovi Gradskog odbora u sada već raspuštenom sazivu.

Za sada nijedan drugi odbor na jugu Srbije nije raspušten.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: