Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 11. 3. 2016.

| Politika

Zbog koalicije sa Dverima raspušten vranjski odbor Levice

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
490x370-ls-vranje.jpg
Odluku o raspuštanju odbora potpisao predsednik LS Borko Stefanović; foto: I.M.

Zbog toga što su suprotno zabrani da ulaze u koaliciju sa partijama "desnice" potpisali koalicioni sporazum sa DSS i Dverima, predsednik Levice Srbije Borko Stefanović raspustio Inicijativni odbor u Vranju.

Odluka o raspuštanju Inicijativnog odbora objavljena je na sajtu Levice Srbije.

Raspuštam Inicijativni odbor u Vranju zbog toga što su odbili da postupaju prema odlukama Političkog odbora o istupanju na parlamentarnim i lokalnim izborima – stoji u odluci koju potpisuje Borko Stefanović.

Iako se to u saopštenju eksplicitno ne navodi, član Predsedništva Levice Dragan Popović je pojasnio da je problem u velikim programskim razlikama među ovim partijama.

Naši lokalni odbori Imaju punu autonomiju. Dato im je početno poverenje jer najbolje poznaju svoju sredinu. Ali politika Dveri je u potpunoj suprotnosti sa svim programskim dokumentima Levice. Bez obzira na to što je u pitanju "lokal", takva koalicija je nedopustiva - kaže Popović.

Podsetimo, Levica, DSS i Dveri juče su u Vranju dogovorili saradnju i zajednički izalazak na izbore.


"Borko je znao i dozvolio nam"

Sa druge strane, sada već bivši član Inicijativnog odbora vranjske Levice Vladica Ranđelović tvrdi da je pre sklapanja koalicije sa Dverima nekoliko puta sa predsednikom stranke Borkom Stefanovićem i da im je upravo on dao apsolutnu podršku za tu koaliciju, a da je tek po završenim pregovorima tražio da se ta koalicija poništi.

Mi nismo pristali na ucenu da razbijemo koaliciju za koju smo, pre samih razgovora, dobili ličnu podršku predsednika Borka Stefanovića. Ko je njega ucenio zbog novinskih članaka - ne znam i ne želim komentarišem, a lično Borku na predstojećim izborima želim svu sreću – kaže Ranđelović.

Ranđelović zasada nije želeo da komentariše da li će i sa kim izaći na lokalne izbore u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: