Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 31. 10. 2017.

| Politika

Rat saopštenjima vranjskog Pokreta slobodnih građana i naprednjaka

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
PSG I SNS ilustracija A.K. Juzne vesti
Saopštenja, politička borba ili lične uvrede?; Ilustracija JV

Dok vranjski Pokret slobodnih građana optužuje članove SNS-a, rukovodstvo Grada i skoro svih javnih preduzeća da su u radno vreme u četvrtak i petak proveli u stranačkim prostorijama zbog konferencije i slave "o trošku građana", naprednjaci su uzvratili saopštenjem sa ličnim uvredama i prozivkama, uz napomenu da se "liturgija služi u jutarnjim časovima".

Naprednjaci su najpre 27. oktobra održali konferenciju, dok su sutradan, takođe u svojim prostorijama, takođe u radno vreme, obeležili stranačku slavu Svetu Petku, što je vranjski Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića najoštrije osudio.

U četvrtak i petak celokupno rukovodstvo Grada i skoro svih javnih preduzeća u Vranju radno vreme provelo je u stranačkim prostorijama, o trošku svih nas, građana Vranja. Tih dana sve institucije u gradu bile su "obezglavljene“, a građani Vranja onemogućeni da ostvaruju svoja prava na optimalan način - navodi se u saopštenju PSG.

Dodaju i da su funkcioneri SNS dva radna dana iskoristili za "nezapamćeno brutalne napade na opoziciju, nezavisne medije i kritičku javnost, uz nivo agresije i nervoze nezabeležen u istoriji vranjskog pluralizma".

Nenaviknuti na kritike novinara, političkih oponenata i istaknutih pojedinaca, vranjski naprednjaci kreću u "defamaciju svakog pojedinca ili organizacije koji ne mogu da prihvate da je ovo najbolje kako se u Vranju može živeti – navodi se u saopštenju koje je potpisao Nemanja Nuhijević.


Naprednjaci odgovorili uvredama

Vrlo brzo usledilo je i saopštenje iz redova SNS u kome navode da se “više ova stranka ne gnuša na tekstove i natpise raznoraznih prevaranata, politikanata i dnevno-političkih šićardžija”.

Oni najpre navode da se na čelu Pokreta slobodnih građana nalazi "čovek kome nije bilo dovoljno što je unizio i razorio instituciju Ombudsmana, što je mesecima i godinama flagrantno kršio zakone i Ustav Srbije, služio se sramnim lažima, dok je zloupotrebljavao funkciju Zaštitnika građana, za šta su ga građani Srbije plaćali iz svog džepa svakog meseca "samo“ 3.000 evra, već da stoji rame uz rame sa onima koji bi da pucaju, vešaju i linčuju građane Srbije”.

Njegov politički sledbenik u Vranju, izvesni Nuhijević, kao nekadašnji gradski većnik, odsustvovao je sa posla čitave dve i po godine, za koje je vreme uredno primao platu iz sredstava poreskih obveznika. Jedini njegov projekat je bila nabavka 50 kontejnera za smeće kojima se izgubio svaki trag, po okončanju projekta - saopštavju iz SNS.

Umesto odgovora na to zašto se slavilo baš u radno vreme, naprednjaci su nastavili sa ličnim uvredama.

Zlonamerni ljudi bi pomislili da je to orkestrirana kampanja Dveri, SDS (ako to uopšte i postoji), jednog vranjskog novinarskog velikomučenika i gore pomenutih individua iz PSG koji svi zajedno imaju 15 godina radnog staža i 19 stranaka kroz koje su se (ne)uspešno prošetali. Ovom opozicionom političkom bućkurišu je zajedničko to što se nalaze na političkim i društvenim marginama Grada, ali i patološka mržnja prema Srpskoj naprednoj stranci - tvrde naprednjaci.

U "maratonskom" saopštenju iz SNS samo jednom rečenicom "odgovaraju" na optužbe koje su došle iz Pokreta slobodnih građana.

Ne čudi nas što oni koji prete vešanjem, metkom u čelo i mokrenjem po grobu, takve vrednosti ne poznaju i što ne znaju da se Liturgija služi u jutarnjim časovima – stoji u saopštenju gradskog odbora SNS-a.

Na kraju "konstantuju" da Srpska napredna stranka slavi Svetu Petku već 9 godina i slaviće je "za vek vekova".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Dimitrijević

    19:57 // 31. 10. 2017.

    Sigurni ste da je ovo što ste preneli saopštenje vladajuće stranke? Liči na pobednički govor sa takmičenja kočijaša u psovanju.

  • sv talalaj

    18:41 // 31. 10. 2017.

    Na kraju "konstantuju" da Srpska napredna stranka slavi Svetu Petku već 9 godina i slaviće je "za vek vekova". Slaviće je dok ne promene ime stranci a samim tim i slavu. Koja je slava po redu pojedinim preletačima. Kuku nama s vama!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: