Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 14. 3. 2016.

| Politika

Razočarani funkcioner: SNS u Nišu više ne postoji

Autor:B. JIzvor:Južne vesti
rajkovic
Rajković okrenuo leđa naprednjacima i napustio politiku zbog brojnih problema u stranci; foto: FB strana Dejan Rajković

Aktuelni potpredsednik parlamenta u niškoj Opštini Pantelej Dejan Rajković kaže da je istupio iz SNS jer ne želi da bude tamo gde je kandidat za predsednika opštine neko ko diplomira u 62. godini i menja stranke za svake izbore.

“Ne želim da budem kandidat na odborničkoj listi tamo gde tast postavlja zeta, zet svastiku, deda unuka, tamo gde je podlost model ponašanja, a lukavstvo se zove politika”, samo je deo dugog Rajkovićevog pisma koje je javna ostavka i koje završava sa:

Ne želim da budem ni član Srpske napredne stranke jer je ona u Nišu prestala da postoji - piše Rajković.

Kako kaže, stavove koje je izneo u pismu i sve što ga je nateralo da ode iz Srpske napredne stranke nije se javilo preko noći, ali je verovao da će stvari krenuti na bolje.

Do formiranja izbornih lista gajio sam nadu da možda nešto može da se promeni, a nakon izbora nosioca liste shvatio sam da ne može. Moje istupanje iz SNS je lični čin - pojašnjava Rajković.

U svom pismu aludira na nedavno diplomiranje Bratimira Vasiljevića, doskorašnjeg narodnog poslanika i nosioca liste SNS na Panteleju, ali i na druge brojne probleme u ovom odboru SNS, ali i u gradu.

 

Ostvaren i privatno i poslovno, u godinama kada kraj sebe imam ženu koja me voli i troje dece kojima sam uzor, pomislio ...

Posted by Dejan Rajković on Tuesday, March 8, 2016

 

Još uvek aktuelni zamenik predsednika Skupštine opštine Pantelej i dojučerašnji kandidat za odbornika u ovoj opštini svoju ispisnicu i razloge iščlanjenja, kako kaže, dostavio je i Gradskom odboru SNS, predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i predsedniku Izvršnog odbora SNS.


Završio sa politikom

Da stvari među niškim naprednjacima “ne štimaju” jasno je odavno, a to je eksaliralo raspuštanjem odbora, stvaranjem povereništva koje nije uspelo da pomiri zaraćene strane što se na kraju manifestovalo i najavom donedavnog narodnog poslanika SNS Momira Stojanovića da će sa grupom naprednjaka samostalno izaći na lokalne izbore.

rajkovic2 Rajković (roze košulja) u društvu većnika Banđura i drugih aktivista SNS; foto: FB strana Dejan RajkovićO spekulacijama da će se upravo toj grupi priključiti, Rajković kaže da je iscrpeo sve svoje resurse i da se neće baviti politikom.

Ne vidim razliku izmedju ta dva krila u SNS. Ne bih ni izašao iz stranke da sam mislio da se priključim nekoj drugoj frakciji. Ja sam jednostavno hteo da potpuno jasno završim tu priču - rekao je Rajković.

I dok jedni napuštaju SNS drugi mu se priključuju, pa je tako nedavno posle više od decenije provedene u SPS, pristupnicu Srpske napredne stranke potpisao i predsednik Opštine Medijana Momčilo Radojičić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Simo

    09:25 // 15. 3. 2016.

    Do poslednjeg dana je gajio nafu da ce ga biti na nekoj listi.

    • Uca018

      15:17 // 15. 3. 2016.

      Drma mi se,drma mi se....

  • ogorceni

    07:17 // 15. 3. 2016.

    Bravo gospodine Rajkoviću! Čuvaj obraz svoj i svoje porodice. Sve je to gomila prevaranata i koristoljubaca u svim strankama. Jadan narod koji ih bira

  • Стефан

    23:26 // 14. 3. 2016.

    И сада се грађани Ниша питају због чега ми штедимо, стежемо кајиш, због чега. Који су резултати наше штедње када немамо инвестиције када немамо путеве када се политичари у Нишу Богате и бахате! Колико је младих из Ниша отишло преко, доста је било лагања и обмана странака којима управља један крушевачки керамичар из БГ!Колико су јадни када ни сами не могу да се договоре око поделе плена тј ПАРА!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: