Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 12. 3. 2016.

| Politika

Reformisti: Nećemo da učestvujemo u lažima i prevarama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
reformsiti
Reformisti napustili pregovore ujedinjene opozicije; foto: JV

"Nema razlike između Zorana Perišića, Dragoslava Ćirkovića, Branislava Jovanovića i Vladimira Domazeta. Svi su isti. Mi sa takvima ne možemo na izbore", kaže lider Reformističke stranke u Nišu Aleksandar Višnjić.

Određeni ljudi iz prethodne vlasti, kako kaže Višnjić, pošto-poto misle da su i dalje vlast i “čitav im se život svodi na to da oni figuriraju”.

On i njegova stranka su sa Demokratskom strankom, Socijaldemokratskom strankom, LDP-om, Narodnim pokretom Srbije, Novom strankom i Zajedno za Srbiju nekoliko meseci vodili pregovore oko zajedničkog izlaska na izbore, ali su reformisti na kraju od toga odustali.

Razlozi su suštinske razlike i to što se, kako kaže Višnjić, oni koji bi sada da budu opozicija nisu promenili ni malo i isti su kao kada su bili na vlasti.

Mi smo naivni što to nismo shvatili još pre 3 meseca. Što nismo iskoristili taj period da ljudima objasnimo da su oni prošlost jednom za svagda. Vaskrsli su posle 3, 4 godine i kao - promenili su se. Međutim, nisu i isti su kao ovi koji su sada na vlasti - kaže Višnjić.

Kaže da tokom pregovora nije bilo nikakvih konkretnih dogovora, nikakvih konkretnih koalicionih sporazuma i da se radilo stihijski i neorganizovano.

Sve se svodi na to: "‘Ajde mi da ponovo prevarimo ljude, a vi svi tu budite nešto oko nas, da vas majemo, da vam prodajemo maglu". Pa sa čim da izađemo pred građane sutradan? Ne moramo mi da postojimo kao Reformistička stranka, ali nećemo, bre, da učestvujemo u takvim lažima i prevarama. Ćao! - zaključio je Višnjić.

Višnjić ističe da ovo nije samo stav njegove stranke, već da to pokazuju i Nova stranka i Zajedno za Srbiju koje su takođe napustile pregovore.

Na kraju su od te jedne lepe priče gde je trebalo da budemo nas desetak političkih subjekata, desetak grupa građana i dvadesetak istaknutih intelektualaca, ostale dve demokratske stranke i gospodin Jovanović (Branislav Jovanović, lider NPS u Nišu prim. aut.) - kaže Višnjić.

Dodaje da reformisti još nisu odlučili da li će, kako i sa kim na predstojeće izbore i da će to biti rešeno tokom vikenda.

Podsetimo, opozicija u Nišu je počela da se ujedinjuje krajem prošle godine nakon sednice niškog parlamenta koja nije prenošena, a pre nekoliko dana je rečeno da će njihovu listu na predstojećim lokalnim izborima predvoditi Vladimir Domazet.


Ne važi ni sporazum sa Demokratskom strankom

Iako su prilikom potpisivanja sporazuma pre samo mesec dana i demokrate i reformisti tvrdili da su programski slični, nakon neuspešnih pregovora oko zajedničkog izlaska na izbore, Aleksandar Višnjić kaže da ne važi ni ranije potpisani sporazum.

Nijedan sporazum koji nije overen u sudu ne oavezuje nijednu političku partiju da plaća penale. Svaki sporazum van tog pravnog okvira je izraz dobre volje, a taj sporazum sa DS-om ne važi, jer očigledno nema dobre volje - rekao je Višnjić.

Inače, ove dve stranke će biti na zajedničkoj listi u Prokuplju, a ta saradnja je ozvaničena juče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • levo desno

    09:09 // 14. 3. 2016.

    Da li je neko od Vas procitao njihov program? Da li je nesto od svega sto pripisujete tim ljudima kao negativu i priblizno lose od svega onog sto su svi dosadasnji pokazali. Nekako olako pripisujete jednoj neokaljanoj partiji puno toga ruznog. Zasto? Zasto politicku borbu vodite unizavanjem svih protivkandidata a ne pokazivanjem svojih kvaliteta? Imate li kvalitete? Imate li ikog ko valja?

    • Marko

      15:33 // 18. 3. 2016.

      Naravno da nisam, jer znam šta u njemu piše. Isto što i u programima drugih partija - kako će da teče med i mleko kada dođu na vlast. Papir trpi sve, a da bi za nekoga glasao moram da budem uverem da taj govori ono što misli i radi ono što je obećao. A mlađanog Višnjića poznajem još od gimnazije, tako da ni u ludilu ne bih za njega glasao.

  • orhideja

    05:56 // 14. 3. 2016.

    Tako,je Vodnik,ti si NAJPOSTENIJI

  • nemanja ilic

    21:19 // 13. 3. 2016.

    Ko ne izadje izbore da se kazni novcano!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: