Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 4. 4. 2016.

| Politika

Reformisti i ZZS imaju planove za poslednji sprat nezavršene zgrade

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
visnjic
Kažu da Niš sve više liči na “Skadar na Bojani”; foto: JV

Iako zgrada sa 98 stanova ni posle 8 godina nije izgrađena, predstavnici liste “Srcem za Niš” imaju ideju kako je iskoristiti, ali ne i kako je završiti. Predlažu da zajednički prostor na poslednjem spratu bude “sabirni centar” za mlade i ambiciozne ljude.

U koaliciji Reformističke stranke kažu da sve što se započne mora i da se završi. Osim što izgradnju Univerzitetskog naselja u Ulici Branka Krsmanovića smatraju prioritetom, predlažu projekat koji bi bio “sprega akademske i lokalne zajednice u vidu omladinskog kreativnog centra”.

zgrada foto: JVNosilac ove liste na Medijani Dragan Petrović objašnjava da ne zna zašto kompleks nije završen, ali ima konkretan predlog kada se radovi privedu kraju.

Gore na zadnjem spratu postoji zajednički prostor koji do sada nema neku namenu i lokalna samouprava bi uložila u neku infrastrukturu i to poklonila omladincima i studentima kako bi organizovali svoje seminare i bavili se kreativnim radom - kaže Petrović.

Aleksandar Višnjić, kandidat za odbornika na nivou Grada, tvrdi da Niš sve više počinje da liči na “Skadar na Bojani”.

Mi to nećemo dozvoliti. Naučni radnici pod najpovoljnijim uslovima treba da dobiju osnovna sredstva za rad i za život, a onda će to biti podsticaj da se jedna takva investicija i politička filozofija prenese na ceo grad - kaže Višnjić.

Međutim, osim konstatacije opšteg stanja i predloga kako urediti zajedničke prostorije, Petrović i Višnjić nisu imali konkretan odgovor na pitanje kako, pre svega, završiti započetu zgradu.

Ja nisam u toku zašto s ene završava, ali svakako treba kontaktirati Ministarstvo, državu… ovo je državni projekat - rekao je Petrović.

Podsetimo, izgradnja zgrade za mlade naučnike započeta je 2008. godine u Ulici Branka Krsmanovića. Ideja je bila da na 7 spratova bude 98 stanova, ali sa tim se u jednom trenutku stalo.

Aktuelni rekor niškog Univetrziteta Dragan Antić rekao je da para ima, ali da su razlog za zastoj pravni problemi.


“Odsecanjem uva” protiv Beograda

Lista “Srcem za Niš” koja je spojila reformiste i Zajedno za Srbiju, pored konferencija za novinare snimila je i predizborni spot.

U kraktom videu glavnom akteru “doktor” odseca predimenzionirano uvo, jer se žali da ga boli od zavrtanja Beograda. Kaže da želi da “živi kao čovek”, jer mu je dosta “beogradskih političara i beogradizacije”.

Na ovoj platformi ova koalicija i gradi kampanju, jer žele, kako kažu, da ih Nišlije prepoznaju kao “jedine koji će se boriti za njihove interese”.

Mi nećemo ići po mišljenje u Beograd - zajednički je stav čelnika ove koalicije.

Predizborni spot liste "Srcem za Niš"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vule

    19:28 // 5. 4. 2016.

    Svaka cast profesore!Imate moj glas i glas moje porodice!Vreme je da na celo ovog propalog grada dodju posteni, casni, ostvareni i obrazovani ljudi!

    • Kako da ne

      05:06 // 6. 4. 2016.

      Koliko su doticni casni i posteni, mogli smo da vidimo na primeru medicinskog fakulteta, gde su pola familije uhlebili. A bese i neki pritvor...?

  • boli i mene uvo za Bg,

    07:12 // 5. 4. 2016.

    ali kada je u pitanju republički budžet, iz koga kusaju najveštiji, onda je priča drugačija. Bez dobre konekcije i ljudi koji znaju da isčupaju pare iz zajedničke kase ne može puno u gradu da se uradi.

  • muka

    23:02 // 4. 4. 2016.

    Lažna obecanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: