Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 4. 6. 2018.

| Politika

Reformisti postali konzervativci i obećavaju prosečnu platu od 800 evra

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
dejan đorđević krst
Radikalno obećanje o platama; Foto: KRST

Konzervativna reformistička stranka, naslednica nekadašnje Reformističke, najavila je u Nišu da će prosečna plata u Srbiji biti 848 evra i to u prvih godinu njihove vlasti. Predsednik ove stranke Dejan Đorđević kaže da je to izvodljivo po svim ekonomskim parametrima, nude građanima švajcarski model direktne demokratije i traže referendum za pitanje poklanjanja niškog aerodroma državi.

Ova stranka koja se predstavlja skraćenicom KRST sebe vidi kao srpsku progresivnu stranku, stranku srpskog jedinstva i ekonomsko-socijalne i konzervativne vrednosti. Plan za platu od 800 evra ne otkrivaju, ali kažu da je ključ u osnaživanju porodičnih preduzeća.

Veliki gradovi poput Beograda, pa i Niš su puni socijalnih slučajeva (gradska socijala), a imamo prazna sela. Jedan od primera je dati tim ljudima gazdinstvo i dati im četiri bika. Ako jedno selo ima 200 kuća, onda je to jedna ozbiljna farma gde ste zaposlili 200 porodica. Ako im država obezbedi plasman tog mesa onda su oni punopravni članovi razvitka ekonomije Srbije. Naša zemlja je i pored bombardovanja jedini bio region - navodi Đorđević.

Strane investicije su državni posao koje samo lepo izgledaju, tvrdi KRST, a svaki domaći sposoban privrednik bi zaposlio isto toliko radnika sa donacijama države.

Đorđević se dotakao pitanja poklanjanja aerodroma u Nišu i naveo da bi jedan referendum rešio sve nedoumice oko ovog spornog pitanja. Lider KRST-a navodi da će “lokalne šerife” zameniti neposrednom, direktnom demokratijom, a da je rešenje za Srbiju politička i ekonomska neutralnost nalik na Švajcarsku.

Time ćemo učiniti da svaki segment našeg života postane deo dinamičnog razvoja naše zemlje. U svakoj prilici ćemo nakon prethodnih gorkih decenija podele, u miru, slobodi i prosperitetu ispraviti sve propuste neodgovornih srpskih političara. Želimo da tradicionalne vrednosti budu temelj naše građanske vrednosti. Naša vizija za Srbiju je zemlja u kojoj građani srećno, slobodno i bezbedno žive - rekao je Đorđević.

Dodao je i da je Niš i čitav jug Srbije u podređenom položaju u odnosu na Beograd i da beleži konstantan odlazak mladih.

Ostavimo politikanstvo drugima, mi hoćemo da se borimo za rešavanje uobičajnih problema građana Niša - kaže Đorđević.

Ocenjujući ukupnu političku situaciju, iz ove stranke navode da je pre 130 godina parlamentarizam bio slobodouman, a da danas u Srbiji ne postoji slobodoumlje.


KRST naslednik južnjačke Reformističke stranke

Nekadašnji predsednik Reformističke stranke Aleksandar Višnjić objašnjava da je Reformistička stranka na skupštini marta ove godine promenila ime i dodala prefiks - konzervativna, a usvojen je i novi program i statut.

Mi smo bili stranka centra, ovo je sad mali naglasak na desni centar. Konzervativizam u smislu očuvanja tradicije, naglaska na nacionalni identitet na koji treba da usmerimo više pažnje. Ostaje taj reformizam, u smislu promene sistema, izgradnje institucija. Naravno, ostaje i decentralizacija, kao stavka po kojoj smo bili prepoznatljivi - kaže Višnjić.

Konzervativni reformisti delovaće na nacionalnom nivou, Višnjić će biti zamenik predsednika, a u Nišu je centrala stranke za jugoistočnu Srbiju.

Podsetimo, Reformistička stranka deluje od 2005, a na izborima 2008. imali su jedinog kandidata sa juga Srbije - Jugoslava Dobričanina. Na izborima 2012. izašli su samostalno i osvojili 0,25 glasova. Aleksandar Višnjić je već jednom prepuštao mesto predsednika Reformističke stranke - 2014, a predsednik je tada postao bivši savetnik Borisa Tadića i bivši član SNS Vladimir Cvijan. Na lokalnim izborima 2016 izašli su u koaliciji sa strankom Zajedno za Srbiju, a na parlamentarnim izborima podržali su listu Muamera Zukorlića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera pisar

    21:32 // 25. 7. 2018.

    Kaže da u selu ima 200 kuća, možda i ima, ali to su većinom staračka domaćinstva sa po 1- 2 člana, svaki član je stariji od 65 godina.... i oni ne mogu sve i da hoće da se bave tim poslom..
    Žive od od bedne penzije i socijalne pomoći...i ako ih pomažu deca, ako su zaposlena i situirana.
    Predlažem dotičnom gospodinu da poseti sela na jugu Srbije i napravi projekat o tom poslu...

  • DRAGAN PETROVIC

    10:04 // 14. 6. 2018.

    Najzad jedna prava stranka...od starta deluje toliko besmisleno da ce nas narod sigurno da je dovede na vlast !

  • dragoljub stamenković

    17:52 // 4. 6. 2018.

    A od bikova se može napraviti i turistička atrakcija "MUDIJADA"

    • Aperkat

      20:00 // 6. 6. 2018.

      Mogu u koridu da naprave,sa sve toreadori,matadori i pikadori!
      Ima onih sto treba da pomuzu bika!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: