Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 1. 6. 2020.

| Politika

Rekonstrukciju puta bez rupa i oštećenja kritikuju građani i političari

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rekosntrukcija puta foto Vlada
Rekonstrukcija zdravog puta?; foto: Vlada

Put koji vodi od Niške Banje ka Proseku ovih dana se rekonstruiše i trebalo bi da dobije novi sloj asfalta, ali bivši direktor Direkcije za izgradnju i odbornik u poslednjem sazivu niške Skupštine Branislav Jovanović kaže da je to pranje para, jer je put nov i sagrađen pre nekoliko godina. Zbog podizanja zdravog asfalta negoduju i vozači.

Asfalt je na ovoj deonici već izgreban i vozila se kreću po neravnom terenu u iščekivanju postavljanja novog sloja asfalta.

Deonica koja se obnavlja ranije je bila znatno prometnija jer je spaja Niš i magistralni put koji vodi granici sa Bugarskom, a koji je sada izgubio na značaju nakon izgradnje auto-puta.

bane Jovanović poziva na odgovornost; foto: E. M.Ovaj put je, kako kaže Jovanović, u potpunosti rekonstruisan pre desetak godina i bio je poput piste.

Grebanje asfalta na putu između Niške Banje i sela Prosek je čist zločin. Za ovo nenamensko trošenje para mora neko krivično da odgovara jer se radi o potpuno uređenom putu gde kolovoz nije oštećen, a asfalt po svim standardima kvalitetan. Radi se o čistom nabacivanju posla jer smo “vezu” između Niške Banje i Proseka sa petljom prema auto putu Niš – Dimitrovgrad izgradili pre desetak godina - kaže Jovanović.

Tvrdi da nikakva rehabilitacija nije bila potrebna, a da je prvobitna rekonstrukcija plaćena iz Puteva Srbije i budžeta.

Gospodo, vrlo brzo će izbori, pa ćemo videti vaše pravo lice. “Šminka” asfalta tu ne pomaže, građani uvek znaju istinu, a izaći će sve vaše afere na površinu kad tad - poručio je Jovanović koji je najavio učešće na lokalnim izborima na listi “Niš, moj grad”.

rekosntrukcija puta2 foto Vlada Dobar deo asfalta već skinut; foto: VladaIsto primećuju i građani koji koriste ovu deonicu.

Trenutno se radi sanacija puta od konjičkog kluba prema Proseku, sve ovo ne bi bilo ništa sporno da taj put nije odličnom stanju i bez ijedne zakrpe. Ova deonica je jedna od boljih u gradu, bez talasastog kolovoza, bez zakrpa… - piše sugrađanin.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da su ovi radovi u ingerenciji Puteva Srbije, a u ovom preduzeću kažu da je to u nadležnosti Koridora Srbije, kojima su i, kako kažu, prosledili pitanja, a odgovori se očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    13:28 // 5. 6. 2020.

    Pa ovaj 'žuti' asfalt ništa ne valja, ne može da se rekonstruiše i krpi svake godine, ko ovaj SNS-ovski. Direktno nam umanjuje bedepe, jer se ništa ne 'ulaže' već 15 godina. ;)

  • jugoton

    07:17 // 2. 6. 2020.

    SPOsoBAN-e , šta ćeš kad nisi kao tvoji drugovi Radan i Pile , vidiš kako se oni ne bune !? Šta, ili ko ih spaja ili miri, pa su mirni ? Da nije neka tvoja rodjaka po ženine linije .

  • Milos Dinic

    01:35 // 2. 6. 2020.

    Bolje da su skinuli onaj asfalt izmedju Brzog Broda i broja 6, sto su stavili pre par meseci. Bolji je bio onaj stari asfalt.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: