Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 18. 3. 2018.

| Politika

"Rešavanje pitanja Kosova mora biti rezultat demokratskog procesa"

Autor:FoNetIzvor:FoNet
Saša Janković
Pitanje Kosova je postalo pitanje ulaska Srbije u EU; Foto: Screenshot "Kvaka 23"

Pitanje Kosova vratilo se na geopolitičku mapu velikih sila, konstatovali su za emisiju FoNeta “Kvaka 23” lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, ali i predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić. Janković je istakao da ukoliko bude potpisan, sporazum o Kosovu mora da bude rezultat demokratskog procesa, a ne samovoljne odluke ili trampe za neograničenu vlast.

Ukoliko ne bude tako, dodaje da će to biti samo “žvrljotina na papiru”.

Ovaj opozicionar bio je gost emisije povodom nedavnog sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Vesom Mičelom, na kome su bili i Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac i Dragan Đilas. Janković je u razgovoru sa novinarkom Danicom Vučenić rekao da je oduvek bio spreman da učestvuje u rešavanju pitanja Kosova, koje je, kako smatra, postalo i pitanje ulaska Srbije u EU.

Kosovo je ponovo postalo glavna tema i to na geopolitičkom nivou. Dakle, mi više u Srbiji ne pričamo o kvalitetu života, o vodi, cenama, o struji, o ekonomiji. Posle šest godina ove vlasti činjenica je da se Kosovo vratilo i to na način - rat ili mir, spokoj ili buna...da se vratilo na agendu i da je postalo pitanje svih pitanja - rekao je Janković.

U prilogu novinarke Tamare Skrozze koji je emitovan u okviru emisije, Sonja Liht je kazala da opozicija zapravo i ne može da se bavi pitanjem Kosova koje se geopolitički vratilo na radar velikih sila, jer to pitanje prevazilazi partije.

Janjić je kazao da najveću moć u rešavanju kosovskog pitanja imaju Amerika i Rusija, a ne EU.

Emisiju u kojoj je govorio Janković možete pogledati u celosti na sajtu www.kvaka23.rs.

Serijal "Kvaka 23" je, inače, multimedijalni servis vesti i TV intervjua FoNeta o političkim kriterijumima koje bi Srbija trebalo da ispuni za punopravno članstvo u Evropskoj uniji. Južne vesti će u narednom periodu prenositi svake nedelje vesti i intervjue ovog servisa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Anastasija Marković

    18:57 // 18. 3. 2018.

    Zašto uz pomenute goste iz cenzus koalicije nije pozvan niko od političara vladajuće koalicije? To bi trebalo da bude politička debata politički suprotnih stavova, a ne jednoumlje koje organizatori spočitavaju drugoj strani, a sami jesprovode.

    • qgo

      11:03 // 16. 4. 2018.

      SOske nervoza? Vas AV je pozvan par biliona puta na tv duel sa opozicijom a nikada se nije pojavio...

  • T. Igić (Matevac)

    17:08 // 18. 3. 2018.

    Vesa Mičel je zvao i moju tetka Javorku iz Matevac, ali nju beše sramota da ju vide s ovija iz opoziciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: