Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:30, 21. 6. 2020.

| Politika

Rezultati izbora u Jablaničkom okrugu: Prvi rezultati GIK-a, pet partija u Leskovcu iznad cenzusa (live blog)

Autor:M. J. i B. S.Izvor:Južne vesti
leskovac-slavlje-foto-ba
Slavlje ispred prostorija SNS; foto: B. A.

Prvi rezultati Gradske izborne komisije za Leskovac, uz obraćeno oko šestinu glasova, kažu da su cenzus prešli SNS sa skoro 57 %, a kako sada stvari stoje, u Skupštinu Leskovca bi trebalo da uđu još SPS, JS, Grupa građana Za Leskovac zajedno i Zdravo da pobedi Milana Stamatovića.

00:30 / Lebane - Izborni štab SNS Lebane proglasio je pobedu sa osvojenih, kažu 4.797 glasova.

00:15 / Vlasotince - U OIK Vlasotince javili su da je obrađeno 15 % biračkih mesta i da je SNS osvojio 60, 26 %, koalicija SPS i JS 16, 58 %, Grupa građana "Dr Spasić" 6,58 %, Grupa građana "Pokret za Vlasotince - Samo hrabro – dr Slavoljub Mitov" 6,45%, "Bolja Srbija – Boško Stančić, Dragan Jovanović – Zdravo da pobedi" 4,61 %, dok SRS nije prešla cenzus, jer je osvojila 1,18 %.

23:25 / Leskovac - Prema podacima Gradske izborne komisije, a na uzorku od 32 obrađena biračka mesta, 56,96 % osvojio je SNS, SPS 12,12 %, JS 9,29 %, Grupa građana Za Leskovac zajedno 6,09 %, a Zdravo da pobedi 4,72 %. Po ovim rezultatima, ispod cenzusa su Grupa građana Gojko Veličković 2,53 %, SRS sa 1,85 %, Metla 1,36 %, Zavetnici 1,09 %, PSG 0,82 % i Narodni blok 0,79 %.

leskovac-slavlje2-foto-ba foto: B. A.

22:30 / Leskovac - Uz obrađeno manje od polovine biračkih mesta, rekao je poverenik SNS u Leskovcu Goran Cvetanović, jesu da je Srpska napredna stranka ovde pobedila i na parlamentalnim (60,39 %) i na lokalnim izborima (52,54 %), a naprednjaci već uz trubače slave.

Na lokalu je cenzus prešlo još pet stranaka.Tu je Socijalistička partija Srbije sa 11,66 %, Jedinstvena Srbija sa 8,94 %, Zdravo da pobedi Milana Stamatovića 7,32 %, Grupa građana Za Leskovac zajedno sa 7,46 % i Grupa građana Gojko Veličković sa 3,71 %.

Ovo su rezultati sa 72 od 195 biračkih mesta, a po ovom preseku u leskovačku Skupštinu neće Srpska radikalna stranka (2,22 %), Zavetnici (1,16 %), Pokret slobodnih građana (0,92 %), Metla (0,9 %) i Narodni blok (0,9 %).

Nešto manje biračkih mesta obrađeno je kada je reč o paralmentarnim izborima - 69 od 195 i tu je situacija nešto drugačija nego u preliminarnim rezultatima objavljenim na republičkom nivou.

Više su dobili SPS 16,3 % i Stamatović sa 4,33 %, dok je drastično lošije prošao SPAS sa 1,84 %. Najbliži prelasku cenzusa su Pokret za obnovu kraljevine 2,92 % i Radikali sa 2, 58 %.

Inače, reporterka Južnih vesti javlja da je u međuvremenu obrađeno 100 biračkih mesta, ali rezultata još nema.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: