Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 14. 5. 2012.

| Politika

Rezultati ponovljenih opštinskih izbora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370_izbori

U tri niške opštine izbori za opštinske odbornike bili su ponovljeni na ukupno 7 mesta. Na ponovljenim izborima u Medijani najviše glasova imao je DS, u Panteleju SNS, dok su Palilulci glasali za URS.

U Gradskoj opštini Medijana izbori su ponovljeni na biračkom mestu 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”. Na tom biračkom mestu u nedelju 13. maja najviše glasova osvojila je koalicija “Izbor za bolji život – Boris Tadić” ukupno 134.

Druga po broju glasova je Srpska napredna stranka sa osvojnih 77 glasova, treći su Ujedinjeni regioni Srbije, a četvrta je koalicija PREOKRET. 41 glas osvojila je koalicija oko SPS-a, a 31 Demokratska stranka Srbije.

Prema informacijama opštinske izborne komisije Medijana posle ponovljenih izbora, lista odbornika je konačna. Najviše svojih predstavnika u Skupštini opštine Medijana imaće Demokratska stranka, ukupno 9, 6 će imati SNS, a koalicija oko SPS-a 4. 3 odbornika imaće URS, a po 2 DSS i PREOKRET. U Medijani će jednog predstavnika imati i Dveri.

Na Panteleju su izbori ponovljeni na samo jednom biračkom mestu. U Donjoj Vrežini na biračkom mestu 18, od ukupno upisanih 1650 glasača, glasalo je 556, a njih 118 svoj glas je dalo Srpskoj naprednoj stranci. 84 je imao URS, a 74 DSS, Demokratska stranka i Reformisti su dobili po 59 glasova, dok su socijalisti osvojili 43 glasa.

Konačnih rezultata na Panteleju nema, jer je Upravni sud usvojio žalbu Nove Srbije za biračko mesto 17, takođe u Donjoj Vrežini i tamo će izbori biti ponovljeni u nedelju 20. maja.

U opštini Palilula birači su ponovo izlazili na 5 birališta. Izlaznost je bila veća u seoskoj nego u gradskoj sredini, potvrđeno je Južnim vestima iz Opštinske izborne komisije, a birači su se odlučili da najviše glasova daju Ujedinjenim regionima Srbije, ukupno 744.

Na drugom mestu je Srpska napredna stranka sa osvojenih 519 glasova, dok je treća koalicija oko SPS-a sa 378 glasova. 4 glasa manje osvojila je lista “Izbor za bolji život – Boris Tadić”. DSS je osvojio 263 glasa, a zatim slede Dveri, PREOKRET i SRS.

Konačna izborna lista sa brojem osvojenih mandata u Gradskoj opštini Palilula biće poznata nakon sednice izborne komisije.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: