Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 24. 10. 2016.

| Politika

Rističević: U Nišu nismo ni imali Gradski odbor

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
risticevic
Rističević kaže da Petrović nije govorio o stavovima stranke; foto: N1

Reagujući na zahtev niškog odbora Narodne seljačke stranke da se premijer Aleksandar Vučić izvini Nišlijama što je nepristojno vikao na njihovog gradonačelnika, predsednik te partije Marjan Rističević tvrdi da je sve laž i da oni u Nišu nisu ni formirali ogranak.

U mejlu dostavljenom Južnim vestima Rističević tvrdi da sporno saopštenje "ne može predstavljati stav NSS, niti Gradskog odbora koji nije konstituisan". On zaključuje da je u pitanju "samo privatni stav poverenika koji se sam povukao posle izbora".

On je zaključio da je njegova stranka podržava premijera Vučića, dok njegovo vikanje na gradonačelnika Niša Darka Bulatovića naziva "kritikom".

Stav NSS je jasan, puno poverenje u predsednika Vlade Srbije i njegovo je pravo da, kao predsednik stranke, kritikuje nosioce vlasti iz redova SNS, a smatramo da je to i poželjno - kaže Rističević.

Na zaključak novinara da je Narodna seljačka stranka još septembra prošle godine obavestila medije da je formala Gradski odbor u Nišu i da je za predsednika izabran Zoran Petrović, a da u međuvremenu nije stigla informacija da je došlo do bilo kakve smene, Rističević tvrdi da je reč o proceduralnim problemima.

Gospodin Petrović je imao ovlašćenje da osnuje Gradski i opštinske odbore, ali do danas on to nije učinio, te kao predsednik NSS nisam izdao Rešenje o osnivanju Gradskog niti Gradskih opštinskih odbora. Za to je bilo neophodno dostaviti osnivačka akta i neophodan broj pristupnica, što on nije učinio. Posle poslednjih izbora obavestio me je da napušta sve - tvrdi Rističević.

Rističević je u svom mejlu naveo i da u evidenciji Narodne seljačke stranke nema nijednog člana iz Niša, pa ni Petrovića.

Podsetimo, predsednik Gradskog odbora Narodne seljačke stranke Zoran Petrović je dostavio medijima otvoreno pismo u kom od premijera Srbije Aleksandra Vučića traži da se izvini Nišlijama za "nasilničko ponašanje", zbog toga što je javno vikao na gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SIMA

    10:57 // 27. 10. 2016.

    Skrenusmo problem retorike i ponasanje premijera ,na raspravu g. Risticevica i g.Petrovica . Totalno nebitna njihova polemika mada je g.Petrovic upravu i svaka mu cast !!!

  • Малчанац

    16:16 // 24. 10. 2016.

    Браво Марјане,,,фолирант је и није био одбор.Треба премијер још оштрије.Претераше га бре.Само се запошљавају,па после и ти који се запослили и они после неког запошљавају.Све та радна места вучу и добру плату.Обећавају свиђа само да си напредњак.Јавност треба да зна плату Качара,Гуске,Бојзија,Банђура,и свих других ,,,,,Ма не може се више трпети.

  • Lahor

    13:35 // 24. 10. 2016.

    Ma sve će si bude

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: