Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:17, 12. 3. 2019.

| Politika

Rokadom funkcija i "preletanjem" Gadžin Han dobio novu predsednicu Opštine

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Marija Cvetković Gadžin Han
Cvetkovićeva i Đorđević zamenili mesta; Foto: V. Milić

Posle turbulentnog dana u zgradi Opštine Gadžin Han, dugogodišnji predsednik Opštine Saša Đorđević i predsednica Skupštine Marija Cvetković zamenili su funkcije. Ovo je prvi put da socijalisti nisu na čelu opštine u Zaplanju, ali i da je žena u predsedničkoj fotelji.

Iako je nova predsednica bila član SPS, posle nove "preraspodele snaga" u lokalnoj Skupšini kojom su naprednjaci dobili više odbornika od socijalista, ova stranka preuzela je kormilo izvršne vlasti, te Cvetkovićeva odlazi u njihov tabor.

Odbornici SNS, mada i odbornici ostalih političkih partija prepoznali su me kao jedinog kandidata i kao nekog ko se bori za politiku Aleksandra Vučića, politiku SNS i podržava njegovu strategiju koju sprovodi kroz celu Srbiju. Voljom odbornika ja sam budući čelni čovek opštine - kazala je Cvetkovićeva.

Nova predsednica dodaje da će se fokusirati na obezbeđivanje "bolje budućnosti" za građanje Zaplanja, jer, kako kaže, i sama živi u opštini Gadžin Han.

A iz fotelje predsednika Opštine u fotelju predsednika Skupštine prešao je Đorđević. On je na čelu Opštine bio od 2004. godine, a nije želeo da prokomentariše ovakve promene u vladajućoj koaliciji u Gadžinom Hanu. Iako je novinarki rekao da će kasnije telefonom dati svoj komentar, nije odgovorio ni na poziv.

Opština Gadžin Han dobila je i zamenicu predsednice, a to je Slavica Vojinović iz redova socijalista. Opštinsko veće i nadalje će činiti dosadašnji članovi - Prodan Veljković, Slaviša Ivković, Milisav Filipović, Nenad Dobrenović i Darko Milošević.

Podsetimo, nakon što je na prvoj današnjoj sednici potvrđena ostavka Đorđevića, izbio je incident u zgradi Opštine, zbog koga je reagovala i policija.

Posle prelaska DSS-a u redove naprednjaka, i DS-ove podrške SPS-a, odnos snaga u parlamentu ove Opštine se promenio, i ovim je objašnjena zamena funkcija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    19:41 // 14. 3. 2019.

    Sjasi Kurta, da uzjase Murta.

  • zaplanjski koreni

    13:13 // 13. 3. 2019.

    To se u moje selo kaze "sio mi ga djura s'prteni konci"

  • пензионер МАРК

    12:25 // 13. 3. 2019.

    Само тако, само тако то г*зда жели.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: