Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 20. 11. 2017.

| Politika

Rusi u Nišu: Neka dođe general američke vojske

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
ruski centar
Rusi prihvataju izazov; Foto: RSHC

Kodirektor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Glamočlija pozvao je u posetu komandanta vojske SAD za Evropu Bena Hodžisa, samo nekoliko dana nakon što je ovaj američki general tvrdio da Centar u Nišu nije humanitarni, da je sve to fasada i da bi voleo da dobije poziv da ga poseti.

Ukoliko general Hodžis prihvati izazov i ostane pri svojoj želji da dođe u Niš, biće najviši vojno-politički zvaničnik sa Zapada koji je posetio Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu. Poseta bi mogla da bude realizovana vrlo brzo jer je general Ben Hodžis, kako je sam tvrdio, ove nedelje na samo 120 km vazdušnom linijom od Niša, u bazi “Bondstil” kod Uroševca.

Tada bi komandant američkih vojnih snaga u Evropi mogao da proveri svoje sumnje i tvrdnje u vezi sa radom, misijom, namenom i namerama Centra u Nišu, koje je izneo prilikom učešća na 5. beogradskoj “NATO nedelji”, pre 4 dana.

Ja ne verujem da je to humanitarni centar. To je fasada, to ne služi tome. Trebalo bi da budu transparentniji. Ja bih voleo da dobijem poziv da ga posetim - rekao je Hodžis.

Uzvratio je kodirektor Centra Bojan Glamočlija negiranjem Hodžisovih tvrdnji i ekspresnom pozivnicom za Niš.

Humanitarni karakter naše organizacije je jasno određen, taksativno i decidno propisanom delatnošću Centra, te je jasno da priče o „fasadi“ humanitarnog centra nemaju svoje uporište. Ovom prilikom pozivamo komandanta vojske SAD za Evropu Bena Hodžisa da poseti Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, jer su naša vrata širom otvorena za sve koji žele da se upoznaju sa radom Centra - navodi Glamočlija.

Podsetimo, Amerikanci mesecima imaju tvrd stav prema statusu Ruskog centra u Nišu. Predstavnici Ambasade SAD posetili su sredinom jula Niš i tvrdili da osoblju Centra ne treba diplomatski status. Visoki zvaničnik Stejt Dipartmenta Hojt Brajan Ji ocenio je da nije ni normalno da ga dobiju i da Srbija ne može da “sedi na 2 stolice”, dok je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg spustio loptu konstatacijom da Srbija sama odlučuje o tome.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad

    08:20 // 22. 11. 2017.

    ako je ovo zaista centar za vanredne situacije,zašto letos nisu odbranjena od požara sela oko Bublice? to je na samo 30~40km od njih

  • Dejan Dimitrijević

    22:21 // 20. 11. 2017.

    Vučić nas je doveo do najbednijeg prihvatanja poniženja i ismevanja kojima nas zasipaju sa svih strana, bez ikakve reakcije države. Srbija ne treba da vodi ni proameričku, ni pronemački, ni prorusku, nego PROSRPSKU politiku! Narodu ne treba vlast koja će samo uživati u foteljama, nego koja će braniti interese i dostojanstvo ovog starog, evropskog, državotvornog naroda!
    Treba nam vlast sa kičmom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: