Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 25. 10. 2017.

Ruska diplomatija: Hojt Ji neprimereno i emocionalno govorio o Centru u Nišu

hojt ji Hojt Ji protiv dilomatskog statusa za Ruse; Arhivska fotografija; foto: flickr.com/US Army Europe

Dan nakon što je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji rekao da Srbija “ne može da sedi na dve stolice” i ponovio negativne stavove o diplomatskom statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra, iz ruskog Ministarstva inostranih poslova poručuju da su Hojt Jieve izjave provokativne.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • milorad

    19:08 // 25. 10. 2017.

    Ne možemo u sadašnjoj konstelaciji snaga, očekivati razumevanje za "dve stolice". Možda u nekom budućem vremenu. Sada ne. Hoće li ko stati uz nas, da nas sačuva.Hamletovska dilema. Zapad ima instrumentarij, da nas zgromi. I ekonomski i politički, što implicitno nameće potrebu, zbog unutrašnjih nemira, angažovanje našeg odbrambenog potencijala. Opet, Rusi su nam po mnogome bliski, razumljiviji...

    • goody

      12:54 // 26. 10. 2017.

      O kakvoj konstelaciji snaga ti pricas i za vreme drugog i prvog svetskog rata smo slabiji bili pa smo odabrali pravu stranu i preziveli,fazon je u tome da u nasoj politici je previse kvislinga i prodanih dusa koje zabole uvo za narod i zemlju vec im je bitan samo licni interes ukratko receno zmija se bije u glavu a ne u rep!

  • Anonimus

    14:06 // 26. 10. 2017.

    Rusi nam nisu ama bas ni po cemu bliski osim po veri. Svako trazi neki interes u Srbiji mada ne znam zasto im je ova jadna zemlja sa oko 7 miliona stanovnika interesantna i vodi se takva diplomatija, kad smo vec u NATO okruzenju i kao mi smo bitan strateski polozaj. Jel u Nisu i Srbiji neko pusta kisu, pa toliko frke. Neka bude kisa rece srbin i bi kise.

  • Da li ste znali?

    15:02 // 26. 10. 2017.

    Rus u inostranstvu nece ni da prica sa srbinom dok ovde mora, a amerikanac i nekako hoce u inostranstvu da poprica kad dodje do kontakta. Jednostavno su pristupacniji i otvoreniji. Neko ce reci da su podmukliji.

  • milorad

    17:58 // 26. 10. 2017.

    Kažete "peživeli". Da, uz preko 1.700.000 žrtava u Drugom svetskom ratu.Koliko radno sposobnih, koliko biološki sposobnih? A, Prvi svetski rat? Genocidna stradanja. Potrebni su nam umni ljudi, nacionalno opredeljeni. Jaka diplomatija.

  • Zivorad s mustaci

    17:36 // 27. 10. 2017.

    Bar pijemo kao rusi, ako nista drugo.

  • Balansero

    10:55 // 28. 10. 2017.

    Koje balansiranje kad je najvise u Srbiju ulazu zemlje EU. Prva kaze statistika, mada mozda laze u 2016 god.je ulozila Holandija preko 200 mil.eura, pa Nemacka,Lihtenstajn jer su pare drugih zemalja u Lihtenstajna, pa tek ide Rusija sa najmanje ulozenih 60 mil.eura, ali oni su nam dali migove i mozda to nije uracunato,ali bice sve kod jednih i drugih sigurno.

  • M.M.3D

    14:08 // 28. 10. 2017.

    Amerikancima treba "ponuditi" mada oni nikog ne pitaju, da u hotelu Ambasador budu prostorije Gugl kompanije, a jednim delom da bude hotel, jer je zgrada velika, pa bi tako rusi i amerikanci imali svoje centre u Nisu a mi mogli da sedimo na dve stolice.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: