Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 11. 3. 2020.

| Politika

Ruska stranka izlazi na izbore u Nišu, predvodi je bivši naprednjak Krstić

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milan krstić
Nekada perjanica SNS, a sada na čelu Ruske stranke; foto: Predrag Blagojević arhiva

Doktora Miroslava Mocu Milosavljevića na čelu Ruske stranke zamenio je, kako sam kaže, Milan Krstić - dugogodišnji funkcioner SNS i bivši predsednik Opštine Medijana. Njegovi planovi su da stranku otvori za građane i da ostvare što bolje rezultate u gradu i svih 5 niških opština.

Od pre petnaestak dana je Krstić, kako kaže, preuzeo upravjanje niškim odborom Ruske stranke od Milosavljevića koji je uspeo, kao manjinsku stranku, da ovu političku opciju uvede u parlament nakon izbora 2016. godine.

moca milosavljević Dr Moca Milosavljević potpredsednik; Foto: JV

Tamo je bio jedini odbornik, sarađivao je i podržavao vladajuću koliciju SNS-SPS-SRS.

Krstić kaže da je Milosavljević sada potpredsednik i da se spremaju za izlazak na lokalne izbore u Nišu.

Izlazimo sami na izbore kao manjinska stranka. Izlazimo u svim opštinama i u gradu, naravno i na republici. Formiraju se opštinski odbori. Formiran je u Panteleju, na redu je Palilula, blizu smo formiranja NIške Banje i Crvenog Krsta, na Medijani već postoji - kaže Krstić.

sns medijana Dugo predvodio naprednjake u Medijani; foto: SNS

U prethodna 2 izborna ciklusa, 2012. i 2016. godine Krstić je bio nosilac liste SNS u Opštini Medijana, a kratko je bio i predsednik Opštine.

SNS je napustio, kako sam kaže, zbog stvari koje su se dešavala unutar stranke. Napustio je javnu funkciju i, kako kaže, nije bio stranački angažovan unutar SNS, sve dok nije dobio poziv predsednika Ruske stranke Slobodana Nikolića.


"Vučić i SNS se okreću Rusiji"

Iako je SNS načelno proevropska stranka, a Ruska se logično bavi promocijom vrednosti “istočnog bloka”, Krstić stvari vidi malo drugačije.

Ono što trenutno radi SNS i Aleksandar Vučć je nešto što je okretanje ka Rusiji i svi događaji u prethodnih nekoliko meseci i prethodnih godinu dana pokazuju da se i SNS okreće saradnji sa Rusijom i Evroazijskom unijom i naravno da Ruska stranka to podržava - kaže Krstić.

ruska-stranka.jpg Do marta Ruska stranka u svim većim gradoima i opštinamaIpak, on kaže da je njegova obaveza kao predsednika Gradskog odbora da se bavi “običnim ljudima” u gradu na način na koji je to radio kao predsednik Opštine Meidjana.

Dosta je tih akcija bilo na Medijani - i deca na more, i penzioneri na more, dosta akcija. Bili smo okrenuti građanima i želeli smo da im pokažemo gde taj njihov dinar koji daju za funkcionisanje institucija, završava. Mislim da ćemo mi i na ovim i na drugim izborima imati podršku građana - kaže Krstić.

Ruska stranka je, kako kaže, ranije bila zatvorena za građane, a njegova politika je, kako kaže, otvorenost i mogućnost da svako ko želi može da se upozna sa planom i programom.

Podsetimo, listu za lokalne izbore u Nišu, koji će se održati 26. aprila, do sada je jedino predao SNS i to u Gradu i svim opštinama.

Savez za Srbiju bojkotuje, dok su izlazak najavili pokreti “Niš pre svega”, kao i koalicija “Niš, moj grad”, a treba očekivati i radikale, socijaliste, Novu stranku, a potpise prikuplja i SPAS Aleksandra Šapića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar SNS

    10:05 // 27. 5. 2020.

    Krstić čovek koji je sklonjen bez potrebe odličan čovek i drug. Kvalitetan političar zarad Šoneta Kocića lako potkupljivog političara i narodski rečeno preletača sklonog mutnim radnjama. Puno sreće Krstiću..

  • Znajisa

    09:31 // 12. 3. 2020.

    Jel ovaj aplaudirao Srederu kad je drzao motivacione govore naprednjacima u Beogradu? Jel se bunio protiv Briselskog sporazuma i ratifikacije sporazuma sa nato, ili protiv toga sto je Toni Krvavi Bler postavljen za savetnika vlade? Nije on za Ruse, nego naviko da daje grbinu pod kiriju.

  • Pes

    06:09 // 12. 3. 2020.

    Da se ja pitam to bi trebalo hapsiti i brzo osudjivati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: