Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 15. 1. 2018.

| Politika

Ruski centar negira navode "Gardijana" da se tamo obučava “Srbska čast”

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
srbska cast
U Srpsko-ruskom centru tvrde da ne obučavaju "Srbsku čast"; foto: "Srbska čast"

Uprkos tome što je britanski list Gardijan pisao da članovi “Srbske časti” prolaze vojnu obuku u Srpsko-ruskom humanitarnom centru, da bi se kao paravojna jedinica suprotstavili protvnicima predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, u ovom Centru negiraju ove navode.

U Srpsko-ruskom humanitarnom centru kažu da se članovi "Srbske časti", koje predvodi Nišlija Bojan Stojković, u Centru nikada nisu obučavali i dodaju da su jedine obuke koje organizuju, one vezane za vanredne situacije.

Obuke koje sprovodi Srpsko-ruski humanitarni centar tiču se isključivo reagovanja u vanrednim situacijama, kao što su poplave i požari, tako da su učesnici na obukama isključivo lica, koja su usko vezana za pružanje pomoći u vanrednim situacijama - rekli su u Srpsko-ruskom centru.

Ipak, u Centru novinari Južnih vesti nisu dobili odgovor na pitanje da li Centar ima bilo kakve veze sa organizacijom “Srbska čast”.

Podsetimo, najpoznatiji britanski list Gardijan, prenoseći tekst bosanskog portala Žurnal njuz, napisao je da se upravo u niškom Srpsko-ruskom humanitarnom centru, obučava grupa Dodikovih plaćenika.

Inače, pored već dobro poznate dileme da li će Centar u Nišu dobiti diplomatski status ili ne, prethodnih meseci se govorilo i da je navodno pokušaj državnog udara u Crnoj Gori pripreman u Srpsko-ruskom centru u Nišu.


Stojković: Dodikovi protivnici lažima žele da nas uvuku u politiku, da bi ga srušili

bojan stojković Stojković smatra da je "Srbska čast" u ovom slučaju kolateralna šteta u obračunu protiv Dodika; foto: "Srbska čast"I prvi čovek “Srbske časti” Bojan Stojković negira pisanja Gardijana i kaže da njegova organizacije ne samo da se ne obučava tamo, već i da ni na koji način ne sarađuje sa njima.

Mi, naravno, nemamo nikakvu saradnju sa Srpsko-ruskim centrom. Ja sam od Ruske federacije dobio orden zbog anti-NATO protesta i kada su došli njihovi generali meni u posetu, oni su me pitali da ih odvedem u Ruski centar, da vide svoje Ruse. Ja sam se tada upoznao sa predstavnicima Centra i to je bilo to - rekao je Stojković.

Stojković smatra da je cilj ovakvih pisanja “svrgavanje Dodika sa vlasti”, a da je “Srbska čast” u tom slučaju samo “kolateralna šteta”.

Ja nisam ni za kakvu politiku, niti sam politički opredeljen, mi smo tu kolateralna šteta. Domaća opozicija i muslimani žele da ruše Dodika i to je to - rekao je Stojković.

Osnivač “Srbske časti” je dodao i da ova organizacija nije učestvovala na Dodikovoj paradi, uprkos suprotnim tvrdnjama Gardijana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    20:56 // 16. 1. 2018.

    Ma sve zamrseno,patriotizam,a u krugovima sumnjiva lica,a ovamo dobrota,patriotizam,humani,a onda neko od tih aktera u kafani pokazuje koliko su oni gluma... toliko

  • Sima

    12:55 // 16. 1. 2018.

    Koji su pa ovi klovnovi. Srbska Cast! Ej, a za srpsku gramatiku nisu culi ni za jednacenje suglasnika po zvucnosti...
    Kad covek nema pametnija posla on se uhvati nacionalizma i nazove to patriotizmom.

  • Djole

    11:20 // 16. 1. 2018.

    Ovi ako nas ne zastite,niko nece.Nemoj da ste smesni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: