Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 22. 2. 2016.

| Politika

S kim će Krkobabićevi i Ljajićevi u Vranju?

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Untitled-1-copy.jpg
Da li će i na lokalu ove dve stranke pratiti odluku centrala o koalicji sa SNS-om; Ilustracija

Odluke centrala PUPS-a i SDPS-a da na izbore idu sa naprednjacima zasada nemaju puno uticaja na lokalne odbore tih stranaka u Vranju koje čine vlast sa SPS-om, dok sa opozicionim naprednjacima nemaju baš "prisne“ odnose.

Naime, aktuelnu vladajuću većinu u Vranju, sa PUPS-om i SDPS-om čine još SPS, DS, JS i novoformirana Levica Srbije, dakle praktično svi sem naprednjaka sa kojima bi ove dve stranke upravo, prateći odluke centrala, trebalo da se nađu u budućoj koaliciji. 2 Stajić smatra da su sada "poželjni partneri" svim opcijama; foto: I.M.

Predsednik vranjskog SDPS-a Aleksandar Stajić kaže da je i stav na lokalu te stranke da koalicija treba da bude kao i na republičkom nivou, da jesu dobili preporuku centrale za koju naglašava da "nije obavezujuća“.

Lokalne prilike su često drugačije, pa ne treba po svaku cenu praviti koalicije poput onih na republičkom nivou. Mi recimo, sada treba da razgovaramo sa naprednjacima, a sedimo u vlasti sa socijalistima – kaže Stajić.

Dodaje da su u politiku ušli kao tek formirani odbor, a da sada predstavljaju poželjnog partnera za sve opcije.)

Mi ćemo razgovarati i sa jednima i sa drugima. Nama je prvenstveni interes dobrobit građana Vranja i odluke koje se tiču Vranja jer to je problematika kojom se bave gradski odbori. Donećemo odluku u narednih dvadesetak dana – tvrdi Stajić.

3 Jovanović oprezan u procenama s kim će u koaliciju; foto: I.M.Socijalisti su ostali bez jednog koalicionog partnera PUPS-a koji i na lokalu participira u vlasti, pa se nameće pitanje da li će i oni izaći na lokalne izbore zajedno sa naprednjacima, prateći odluku centrale.

Predsednik vranjskog PUPS-a Gradimir Jovanović oprezan je u ocenama i kaže da se situacija u Vranju "još bistri“.

Ja ne mogu ništa konkretno da kažem. Po Statutu stranke mi možemo da donesemo samostalnu odluku, s tim što nam predsedništvo daje saglasnost na to. Još smo u fazi procena nakon stvaranja ove nove koalicije u Beogradu. Bićemo surovo objektivni i krenućemo da li ovim novim putem ili onim kojim smo već bili, put odborničkih klupa  – kaže Jovanović.

I on dodaje da nisu imali nikakve kontakte ni sa jednom opcijom, te će se narednih dana održati razgovori, pa Jovanović očekuje da će se situacija tada "iskristalisati".

Podsetimo, na lokalnim izborima 2012. godine ove dve stranke u lokalnu Skupštinu ušle su upravo sa zajedničke liste na kojoj su bili SPS-om i Jedinstvenom Srbijom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: